Din „Cararea Imparatiei” de Pr Arsenie Boca – despre suferinta – (fragmente)

Incercarile nu-s pedeapsa, ci scoala , lumina pentru minte si mila de la Dumnezeu. Ca le simtim ca suferinte? De nu le-am simti ca atare , n-am invata nimic. Precum placerea e dascalul pacatelor , asa durerea e dascalul intelepciunii : iar din odihna  pana acuma n-a iesit ceva de folos. (pag 49)

Pana nu vom ajunge de aceeasi parere cu Dumnezeu despre viata noastra pamanteasca , precum si despre cealalta , de pe celalalt taram , nu vom avea liniste in suflet , nici unii cu altii si nici sanatate in trup si nici in oranduirea omeneasca.

Trebuia sa ne plecam intelepciunii atotstiutoare a Lui Dumnezeu , care in tot ce face , urmareste inteleptirea noastra , ori pricepem , ori nu pricepem aceasta. Cand plecam capul si vrem si noi ce-a vrut Dumnezeu in clipa aceea  capatam linistea sufletului , orice ar fi dat peste zilele noastre. (pag 102)

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Citate din scrierile marilor si daruitilor duhovnici, Duhovnici, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s