Bartolomeu Anania – despre Credinta

Bartolomeu Anania, Domnul sa-l odihneasca in pacea Lui, ne vorbeste despre credinta si Scriptura

Dar este un lucru trait de multi dintre credinciosi : Dumnezeu este prezent in tot ceea ce facem , ne lipseste doar putinta de receptare, prea multora dintre noi…

El intervine , dupa voia Lui , si daca nu ne convine noua , ca sa aflam dupa aceea ca a fost spre bine…dar noi altfel vedeam lucrurile

Sunt lucruri traite de mine pe care mult as dori a le impartasi celor ce se vor intampla sa ajunga pe blogul meu….nici eu nu am stiut multa vreme ca Dumnezeu EXISTA si este parte din noi , intr-o masura mai mica sau mai mare , prin Sfantul Sau Duh….”acum stiu”, ca sa citez cu mare recunostinta si evlavie spusele unui mare duhovnic roman.

Este un fragment din predica rostita de  mult regretatul Mitropolit al Clujului  in Duminica  a-IV-a  a Postului Mare – a Sfantului Ioan Scararul , in ziua de 10 aprilie 2005.

Domnul sa va binecuvinteze  cu un Post de folos sufletului si infinita Lui bunatate si mila sa se  reverse asupra noastra , a tuturor , si mai ales asupra celor napastuiti , cum sunt in prezent  locuitorii  Japoniei. 

Sa contribuim si noi , daca nu putem materialiceste , macar sufleteste , prin rugaciuni rostite din toata inima.

Doamne Isuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu , miluieste-ne pe noi , pacatosii !

Crisina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Bartolomeu Anania, Duhovnici, Iubirea Lui Dumnezeu si de Dumnezeu, Sf Ioan Scararul, Sfaturi duhovnicesti, Video și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s