Pregatirea sufletului pentru intampinarea Invierii Domnului

O frumoasa cantare ce o putem auzi in Saptamana Patimilor Domnului , noi inca nu suntem pregatiti sufleteste spre a-L urma pe Mantuitorul nostru care si-a varsat scump sangele sau pe Crucea ispasirii pacatelor noastre . Il rugam sa ne miluiasca pe noi, pacatosii cu mare mila Sa , sa ne ajute sa depasim conditia cea veche ce ne indeamna la pacat asa incat in noaptea Invierii Lui sa fim vrednici sa Il  intampinam si sa Ii cantam „Hristos a Inviat din morti!

Ce inseamna asta?  Macar in Saptamana Patimilor Lui sa lasam la o parte pornirea nevrednica de a judeca, de a fi aspri cu aproapele nostru, de a ne considera mai buni , sa incercam din inima sa iertam pe cei care ne-au gresit , sa intelegem ca am gresit la randul nostru , de multe ori,  si sa ne vedem pacatele noastre care poate sunt mai multe si mai mari decat ale fratelui nostru. Este un lucru foarte greu de implinit pentru ca eul nostru ne impiedica sa recunoastem ca intr-adevar suntem mai putin buni decat ni se pare si ca , pentru a fi iertati de Dumnezeu, trebuie sa iertam noi intai greselile celorlalti. Insa acest lucru este o porunca a Mantuitorului nostru si conditie a mantuirii noastre. Amin

 

Dumnezeu sa ne dea dorinta si vointa de a urma poruncile Lui sfinte si de ne imbunatati sufleteste acum , in preajma Marii Sarbatori a Invierii! Pentru cei care au credinta macar cat un graunte de mustar acest lucru ar trebui sa nu fie greu de implinit. Doamne miluieste-ne si ajuta necredintei noastre!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s