Prima Biserica Ortodoxa din Emiratele Arabe Unite

<img src="https://cristinadavidniculiu.files.wordpress.com/2011/06/russianchurch-prima-biserica-ortodoxa-din-emiratele-arabe-unite.jpg" alt="" title="russianchurch prima biserica ortodoxa din Emiratele Arabe Unite” width=”500″ height=”304″ class=”alignleft size-full wp-image-1197″ />Prima biserică ortodoxă din Emiratele Arabe Unite

Biserica Ortodoxă Rusă a ridicat în oraşul Sharjak din Emiratele Arabe Unite prima biserică ortodoxă din această ţară, închinată Sfântului Apostol Filip, informează site-ul interfax-religion.com. Pe data de 6 iunie, turlele acestei biserici au fost împodobite cu cruci aurite, fapt excepţional deoarece Emiratele Arabe Unite sunt majoritar islamice, unde legile interzic afişarea simbolurilor creştine. Aceste cruci care împodobesc turlele bisericii ortodoxe au fost proiectate de arhitectul Yuri Kir din Rusia special pentru acest lăcaş de rugăciune. Biserica ortodoxă rusă din Sharjak a fost construită cu permisiunea şeicului Sultan Mohammed Al-Qasimi. Pe lângă biserică s-a construit şi o clădire care găzduieşte un centru cultural şi educaţional.

sursa: http://www.interfax-religion.com via Ziarul Lumina

Acest articol aparut pe site-ul „cidade de deus” mi-a atras atentia , nu este de mirare, in mod deosebit. Cunoastem tristul fapt ca in acele tari unde religia practicata de marea majoritate a populatiei nu este cea crestina, simbolurile crestine nu sunt bine vazute, placute , sau primite si chiar sunt neadmise in unele locuri….
Iata insa ca s-a petrecut o minune, ca o exceptie de la regula islamica in Emirate ! Eu asa inteleg sa privesc ridicarea unui lacas de cult crestin ortodox, primul de acest gen , intr-o tara eminamente mahomedana, care pe deasupra interzice prezenta simbolurilor noastre crestine. M-am bucurat nespus de cele aflate ca de un semn bun de sus…Doamne asterne pacea Ta in lume!

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole, Biserici crestin ortodoxe in lumea larga, Fapte/Intamplari deosebite - articole, Video și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Prima Biserica Ortodoxa din Emiratele Arabe Unite

 1. ONG – Apel la solidaritate şi respect, pentru o lume mai bună şi mai dreapta!

  Salutare dragi prieteni,

  În calitate de Preşedinte al Asociaţiei ”Solidaritate Umanitară Internaţională G.V.”, daţi-mi voie să vă adesez acest apel de solidaritate internaţională, care are drept scop să aducă speranţă acolo unde ea nu mai există. Ideea acestei iniţiative, precum şi atitudinea unor oameni cu bunătate în suflet a fost generată de suferinţa categoriilor defavorizate din România, care trec prin dificultăţi de forţă majoră. Pentru că ne pasă de semenii noştri, am creeat Asociaţia ”Solidaritate Umanitară Internaţională G.V.”, un ONG non-profit şi non-guvernamental, cu personalitate juridică şi apolitică, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, cu sediul în Localitatea Lacu Sărat, str. Principală, nr.124, com. Chişcani, jud Brăila, Cod Poştal 817026, România. Codul de Inregistrare Fiscală (C.I.F): 30806920, abilitată prin lege să asigure asistenţă şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, aflate în situaţii de risc extrem.

  Scopul si Misiunea Asociaţiei este de a promova, susţine şi reprezenta drepturile şi interesele legitime ale fiecărui copil, femeie, bărbat şi bătrân în nevoi – de a avea o viaţă sănătoasă şi şanse egale în societate şi de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate ale comunităţii, prin derularea de proiecte sociale, medicale şi educative. Beneficiarii Asociaţiei “Solidaritate Umanitară Internaţională G.V.” sunt: copii abandonaţi, bolnavi cronici de cancer, diabet, handicap fizic şi psihic, bătrâni rămaşi singuri, fără rude sau abandonaţi de proprii copii, pacienţi care au nevoie de transplant de organe, familii cu 5 – 12 copii foarte sărace, copiii şi oamenii străzii, mame cu copii mici alungate din familiile lor, oameni care au suferit accidente vasculare cerebrale, sinistraţi, oameni fără un acoperiş deasupra capului şi persoane abuzate de justiţie.

  Apăsaţi de fiecare zi trăită în sărăcie, izolare şi împovăraţi de griji materiale sau de boli supărătoare, copiii şi bătrânii uitaţi de lume trăiesc o adevarată dramă. Este momentul să îi ajutăm pe semenii noştri, noi împreună! Pentru ca acest proiect să funcţioneze este nevoie de implicarea multor oameni binevoitori care nu pot rămâne indiferenţi la suferinţa semenilor. Suntem la început de drum şi avem nevoie de susţinere din partea oricăror persoane fizice şi juridice dispuse să se alăture Asociaţiei noastre ca şi voluntari, reprezentanţi, donatori şi sponsori. Împreună putem să-i ajutăm să zâmbească din nou!

  Facem APEL la bunăvoinţa dumneavoastră cu rugămintea de a sprijini proiectele şi activitaţile Asociaţiei ”Solidaritate Umanitară Internaţională G.V”, solicitându-vă o donaţie cât de mică din partea dumneavoastră ca şi persoană fizică sau din partea insituţiei/companiei dvs. Orice impuls, fie el material, financiar sau spiritual, ne va ajuta să le redăm încrederea semenilor care trec prin dificultăţi extreme. Generozitatea dumneavoastră poate alina suferinţa celor care nu mai au resurse, familie şi prieteni, vă rog!.
  “Dăruind vei dobândi”!

  Am ales să vă scriu din considerente prieteneşti, cu speranţa că acest apel va avea ecou în sufletul dumneavoastră! Dacă doriţi să dăruiţi bunuri generale, puteţi să trimiteţi pachet prin poşta pe adresa Asociaţiei sau puteţi dona bani în unul din conturile Asociaţiei. Detalii despre proiecte, beneficiari, activităţi, facilităţi, nevoi actuale şi de viitor, coordonate bancare, cu ce şi cum puteţi ajuta, găsiţi pe site-urile Asociaţiei menţionate mai jos. În speranţa unui ajutor cât de mic, daţi-mi voie să vă mulţumesc anticipat pentru a fi o parte a acestui proiect şi vă asigur că vă voi ţine la curent cu desfăşurarea lui. Aştept un semn bun. Vă mulţumim!
  Cu prietenie şi recunoştinţă,
  Vasile Grigoraş, preşedinte A.S.U.I.G.V.
  Web: http://www.asuigv.com; http://www.solidaritate-umanitara.ro; http://www.daruieste-speranta.ro
  E-mail: vasile50g@yahoo.com; vasile.grigoras50@yahoo.com;ombun50@yahoo.com
  Tel/fax: 0040239652646; Tel: 0040727494551; 0040740984119

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s