Un omagiu duhovnicesc Parintelui Arsenie Boca de ziua sa

In 29 septembrie cu mai bine de un veac in urma se nastea Zian , baiatul unei femei mult credincioase pe numele ei Crestina ….in tara care a dat multi oameni de suflet , credinta si curaj in afirmarea adevarului . Zian avea sa cunoasca Adevarul si Calea si prin ele , adica prin domnul nostru , Iisus sa ajunga la Viata. A simtit chemarea Domnului de cum a inceput a cunoaste ce se pertece in jurul sau, copil fiind in satul sau , Vata de Sus in Tara Zarandului.

Cine nu a auzit de Parintele Arsenie Boca , cine dintre cei care vin aici sa viziteze sau sa activeze pe site-ul Crestin Ortodox , nu a citit macar un fragment din scrierile lui pline de invatatura duhovniceasca in cel mai pur sens al cuvantului ? Prin care ne-a „dascalit” in ale credintei ortodoxe…a carei esenta el a patruns-o ca nici un alt duhovnic al romanilor , pana acum.

Sa ne rugam azi mai mult poate ca oricand , Sfantului Ardealului , ca tara si neamul romanesc , intreaga lume , noi toti ….sa fim iertati si miluiti de Dumnezeu! El ne va ajuta de unde este acum , mai mult decat inainte , precum a spus-o.

Am gasit o afirmatie – marturie plina de evlavie la adresa omului si preotului Arsenie Boca rostita de parintele Teofil Paraian , acela dintre ucenicii Parintelui care i-a calcat pe urme cu multa demnitate . O voi cita mai jos ca fiind cel mai frumos lucru ce se poate spune in memoria Sfantului Arsenie Boca.

Parintele Arsenie Boca Sfantul Ardealului

Parintele Teofil Paraian–Despre Sfantul Ardealului

O culturã perfectã si încã ceva!

Pãrintele Arsenie Boca, cândva trãitor si în Mãnãstirea de la Sâmbãta, între 1939-1948, era un om cu o pregãtire multilateralã, deci nu numai cu pregãtire teologicã, ci si cu pregãtire de artã (a fãcut si scoala de Belle Arte dupã Teologie, si a fãcut si ceva cursuri de medicinã), un om cu cunostinte din diferite domenii, dar mai presus de toate un om dotat cu niste calitãti pe care dacã nu le ai, din culturã nu le poti avea.
Toatã lumea stie cã cultura are rostul de a slefui pe om, de a-l cultiva. Dar cultura are limitele ei. Pe lângã culturã îti mai trebuie ceva. Pãrintele Arsenie, pe care el îl consider a fi fost un geniu, avea deci pe lângã culturã si un «încã ceva».

Arhimandritul
Teofil Pãrãian

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Citate din scrierile marilor si daruitilor duhovnici, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s