Parintele Arsenie Boca – 28 noiembrie – IN MEMORIAM SFANTUL ARDEALULUI

Pelerinaj la mormântului părintelui Arsenie Boca.

Ziua a 28 – a din luna Noiembrie – IN MEMORIAM PARINTELE ARSENIE BOCA

Parintele Arsenie Boca , cel care avea sa devina Sfantul Ardealului pentru toti credinciosii care l-au cunoscut sau mai apoi au citit lucrarile lui si au aflat cate minunate lucrari a faptuit Dumnezeu prin el , a trecut la Domnul pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia, unde avea un mic atelier, într-o casă unde câteva maici de la Prislop amenajaseră un aşezământ monahal.

A fost înmormântat pe 4 decembrie 1989 la Mănăstirea Prislop. Rugăciuni şi umilinţă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop a devenit neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi acolo din toate colţurile ţării.

Luni , 22 noiembrie 2011 , se împlinesc 22 de ani de la moartea controversată a părintelui, teologului şi artistului care, în vremea comunismului, strîngea în rugăciune mii de enoriaşi. Pelerinii au uitat de frig şi au îndurat ore în şir temperaturile scazute. I-au ţinut în putere rugaciunile şi credinţa în minunile înfaptuite de cel supranumit Sfântul Ardealului.

Mormântul lui Arsenie Boca e mereu acoperit cu flori, semn că oamenii nu îl uită nici în restul anului. Legenda spune că plantele nu se ofilesc, iar cine atinge crucea de la mormânt se vindecă de boli. La 22 de ani de la dispariţia Sfântului Ardealului, cauzele morţii sale rămân un mister.

A fost persecutat îndelung de comunişti şi credincioşii cred că a fost ucis pentru că ar fi prezis moartea lui Nicolae Ceauşescu. 30.000 de oameni merg anual în pelerinaj la mormântul său pe 28 noiembrie. Peste 40.000 de credincioşi au venit, sâmbătă, la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, pentru a-i aduce un omagiu părintelui Arsenie Boca, înmormântat aici în urmă cu 20 de ani. Mormântul părintelui Arsenie Boca, considerat „sfântul neîncoronat al Ardealului”, a fost, sâmbătă, loc de pelerinaj, cei peste 40.000 de credincioşi ortodocşi venind din toate colţurile ţării pentru a rosti o rugăciune şi pentru a se spăla pe faţă cu apă sfinţită la Mănstirea Prislop. Numărul mare de pelerini a produs blocaje în zona mănăstirii şi a dat mare bătaie de cap forţelor de ordine.

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/824411/au-trecut-22-de-ani-de-la-moarte-controversata-a-parintelui-arsenie-boca

NOTA – Mari greutati am intampinat pentru a posta video-ul realizat de Observator prin EMBED-ing
imi cer scuze , puteti folosi link-ul ca sa urmariti scurta prezentare a pelerinajului la mormantul marelui duhovnic al neamului nostru. (autoarea blogului)

Mii de oameni vin să se roage la Sfântul Ardealului
Rugăciuni şi umilinţă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop a devenit neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi acolo din toate colţurile ţării.

Luni se împlinesc 22 de ani de la moartea controversată a părintelui, teologului şi artistului care, în vremea comunismului, strîngea în rugăciune mii de enoriaşi.

Pelerinii au uitat de frig şi au îndurat ore în şir temperaturile scazute. I-au ţinut în putere rugaciunile şi credinţa în minunile înfaptuite de cel supranumit Sfântul Ardealului.

Mormântul lui Arsenie Boca e mereu acoperit cu flori, semn că oamenii nu îl uită nici în restul anului. Legenda spune că plantele nu se ofilesc, iar cine atinge crucea de la mormânt se vindecă de boli.

http://www.antena3.ro/html5/#145573

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s