Meditatii la vreme de post

PENTRU CEI CE CRED…..

Credinţa creştina ne spune că atunci când primim o palmă peste obraz să îl intoarcem şi pe celălalt, dar oare câţi dintre noi putem face acest lucru. Oare câţi dintre noi putem să răspundem unei jigniri cu un zambet ? Suntem predispuşi să reacţionam la tot ce se întâmplă în jurul nostru şi astfel să procedam exact la fel ca cei pe care îi criticam. Trebuie să avem voinţa să ne schimbăm, să putem zâmbi celor din jur, să putem oferi un sfat sau o vorbă bună fară a cere ceva în schimb, să putem ierta chiar dacă am avut dreptate, să răspundem cu bunătate la tot raul din jur. Primul pas în această schimbare începe de la propria persoana. Hai să fim mai buni în aceasta lume, doar aşa o putem schimba!

Ce gandesc eu citind cele de mai sus : da, vointa este capitala, esentiala , desi cere timp in a o exersa, ca si rabdarea. De fapt ele se impletesc si se suprapun in acest efort de durata.
In loc sa reactionam cu indignare la o ofensa , chiar nedreapta, sa ne gandim la noi : cum as fi procedat eu in locul persoanei din fata mea? Oare nu am actionat similar in multe asemenea dispute?
Sa ne autoanalizam constant : la sfarsitul zilei si chiar pe parcurs sa ne revedem ca si cu ochii altcuiva reactiile , cuvintele, gesturile, gandurile….incet, insa sigur, putem sa ajungem acolo unde o reactie nepotrivita a altcuiva sa nu ne mai socheze ca fiind un ultragiu …va aparea ca ceva cunoscut, familiar si ne va da imboldul si mai mare ca sa ne schimbam atitudinile …chiar sa-i ajutam pe ceilalti care sunt doritori de o vorba mai blanda, sau de un sfat- cand singuri nu isi dau seama ( nici pe moment si poate nici mai tarziu dupa ce s-au „racorit” ), ca au facut rau . Sunt persoane, poate mai multe decat ne inchipuim, care vor raspunde binevoitor blandetii si cuvintelor spuse cu bunatate….si va fi un pas inainte . Daca altii in , schimb, nu vor raspunde in aceeasi maniera si nu vor lasa mania la o parte, sa nu ne descurajam dar nici sa nu ne suparam . Raul ar invinge in cazul asta.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Atacul vrajmasului prin ispite de tot felul, Despre bunatate, Despre Post, Despre smerenie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s