Campania pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca – declansata anul acesta la Radio Trinitas Sibiu , miercuri 11 ianuarie 2012 (I)

În cadrul emisiunii “Biserică și Societate“,- producție a Studioului Radio Trinitas Sibiu, a fost declansata în premieră, campania canonizării oficiale a Părintelui Arsenie Boca.

Prima emisune l-a avut ca invitat pe Părintele Petre Vamvulescu și pe toți prietenii Cenaclului Lumină Lină, organizație care pune “cu cărțile pe față“, în mod deschsi și oficial, pe însăși postul de radio al Patriarhiei Române, problema soluționării urgente a canonizării Părintelui Arsenie.

Pe site-ul Cenaclului Lumina Lina am citit urmatoarea marturie despre parinte , pe care mi-am luat permisiunea s-o postez si in acest blog crestin ortodox , spre o raspandire cat mai larga si mai rapida a faptelor si lucrarilor deosebite din viata Sfantului Ardealului.


Canonizarea Părintelui Arsenie

Parintele Arsenie – Ne vorbeşte Părintele Pantelimon Munteanu de la Mănăstirea Ghighiu judeţul Prahova:

Eu atât aş vrea să vă spun, că pe Mântuitorul Iisus Hristos L-a canonizat poporul. Când a fost să moară a zis Părintele clar: ”Eu ştiu unde mă duc, că acolo am mai fost şi de acolo vă ajut mai mult”. Părintele nu a deviat, ci a spus ce i-a dat Mântuitorul să spună. El spunea omului ce este în viaţa sa şi ştia ce va fi cu el şi după moarte. Dumnezeu a lucrat cu înţelepciune întotdeauna şi a ales un om dintre noi, pe Părintele Arsenie. Un om de jos. Părintele a lucrat de multe ori din spate, după cuvântul Scripturii, ca atunci când le spune Iisus ucenicilor: “Să nu mă daţi pe faţă!”. Din 1944 până în 1989 când a murit Părintele, sunt peste 50 de ani de activitate sfântă a Părintelui Arsenie Boca… Când s-a sfinţit racla la Hurez s-au deschis închisorile comuniste… Când s-a sfinţit crucea pe care o am aici în chilie, au căzut zidurile Berlinului…

Părintele era faptă

Părintele nu era doar cuvânt, era faptă. Părintele nu lucra doar cu cuvântul lui Dumnezeu, el făcea cuvântul lui Dumnezeu. Şi am mai spus, trăim vremuri când cuvântul se falsifică sau se inversează. Când ruşii au vrut să ne atace, Părintele a pus şapte văduve sărace la rugăciune şi a pus să se facă şapte Sfinte Liturghii şi şapte Masluri. Că ruşii erau pregătiţi să ne invadeze, cu hartă cu tot… Părintele a lucrat cu fapta, nu cu minciuni…

Descuierea lacătelor

Când era închis gardienii găseau în urma lui mereu uşile descuiate. Ei le încuiau şi totdeauna la el era descuiat. Şi când era la Canal, când a plecat la înmormântare la mama sa, celula era încuiată. Dacă au văzut că nu mai este când au făcut apelul, s-au dus şi au găsit uşa descuiată. Şi la el la chilie sau oriunde se afla, uşile erau descuiate…

Grija pentru poporul român

Părintele Arsenie Boca pentru români şi pentru poporul nostru s-a întors de la Sfântul Munte. El a simţit că este mai important să aducă la noi scrierile Sfinţilor Părinţi şi să dea un model pentru monahismul de la noi. El a fost legat de tot ce se întâmplă cu noi în momentul de faţă şi încă mai este. Eu cred că şi cu rugăciunile lui Dumnezeu ne-a păzit până acum de cutremurul cel mare. Ne spunea mereu: “Doar să mă strigaţi şi eu vă ajut!”.

va urma

Sursa: MARTURIA PARINTELUI PANTELIMON

 

 

 

NOTAsper ca  bunul Dumnezeu imi va ajuta sa pot implini dorinta mea cea mare , deci voi cauta sa public in aceste pagini cat mai multe amanunte in legatura atat cu viata in Hristos a marelui duhovnic al nostru, care a fost Parintele Arsenie Boca , cat si informatii despre felul cum vor evolua in viitor activitatile campaniei pentru canonizarea oficiala a Sfantului Ardealului, care a fost deja canonizat de catre neamul sau.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Campania pentru canonizarea oficiala a Parintelui Arsenie Boca, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Campania pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca – declansata anul acesta la Radio Trinitas Sibiu , miercuri 11 ianuarie 2012 (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s