Implinirea Rugaciunii

Împlinirea prin rugăciune


Pleoapele căzute dau ochilor putința să privească înăuntru. Mișcarea mâinilor apropiate, aplecarea capului, paloarea obrajilor arată cum sufletul încearcă să se smulgă din trup spre zări eterate. Durerile se topesc una câte una în undele albastre ale cântecelor tămăduitoare.
Omul s-a ridicat a privit înainte și zâmbetul i-a înflorit gura. Pasul i-a devenit mai sigur, lumina mai curată, cerul mai larg și mai admenitor; lucrurile au căpătat o frumusețe nepământească.


Rugăciunea este meditație și concentrare. Rugăciunea este lumina interioară. Pentru a rodi, trebuie făcută în ceasurile de mare liniște ale firii, în vremea de adâncă trăire a înțelesurilor, când orice lucru e învăluit în taină. Rugăciunea e bună în ceasurile de veghe, când orice lucru e transparent de poți vedea jocul minunilor din el.
Rugăciunea e dăruire totală; tainică legătură cu datele permanente ale firii, liberă supunere durerilor creatoare, înălțător contact cu Dumnezeu. Liniștea și bucuria ce o întovărășesc sunt semnele acestei rodnice legături și ale propriei noastre depășiri.

Îndemn la simplitate – Ernest Bernea – Editura Vremea Bucuresti

Am gandit ca ar fi foarte nimerit si ajutator pentru cititori sa adaug la materialul despre esenta rugaciunii si o rugaciune ca atare si am ales una care mie personal imi foloseste foarte mult cand o citesc la inceput de zi inainte de a porni la activitatile zilei.

Doamne ajuta-ne si ne miluieste!

RUGACIUNEA STARETILOR DE LA OPTINA

Doamne dă-mi sa întâmpin cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.În tot ceasul acestei zile povăţuieşte-mă şi ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi şi mi se vor întâmpla în această zi, învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi cu credinţă tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.

În toate cuvintele şi faptele mele călăuzeşte-mi gândurile şi simţămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.Doamne, învaţă-mă să mă port cu dreptate şi înţelepciune cu toţi fraţii mei, să nu tulbur şi să nu supăr pe nimeni.Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei şi toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.

Doamne, călăuzeşte-mi voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert şi să iubesc. Amin.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Comentariile autoarei blogului la cele citite/aflate/traite, Cuvinte intelepte, Datoriile unui crestin, Despre Rugaciune, Ernest Bernea, Hrana sufletului, Rugaciuni crestin ortodoxe și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Implinirea Rugaciunii

 1. Maria Marcella zice:

  Multumim Cristina pentru acest minunat indemn la rugaciune! Doamne, ajuta-ne!

  Apreciază

  • Hristos a Inviat!
   Din suflet ma bucur cand cititorii afla un sprijin,o idee folositoare, un sfat incurajator– prin cele ce incerc sa fac cunoscut (in paginile mele) din margaritarele duhovnicesti ale Sf parinti si marilor duhovnici ce Dumnezeu ni i-a daruit spre invatare si „inaltare”. Multumesc mult pentru vizita, Marcela draga, Inaltarea Domnului cu sanatate , pace in suflet si in casa!
   Doamne miluieste-ne!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s