Ruaciune de Iertare

Rugaciune de Iertare,   

Te rog fierbinte pe tine , Tata Ceresc, pe Tine Iisusue Hristoase , Fiul Lui Dumnezeu ,pe Tine Sfinte Duh ,in fata Ta Prea Sfanta Treime , si a Maicii Preacurate Nascatoare de Dumnezeu , imi cer iertare pentru tot ce am gresit, fata de intreaga Ta Creatie Divina , cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau cu nestiinta , cu voie sau fara de voie , acum, in trecut sau alta data impreuna cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut.

Imi cer iertare si dezlegare de la toti oamenii pentru tot ce am gresit cu gandul , cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau cu nestiinta ,cu voie sau fara de voie , acum, in trecut sau alta data si-L rog pe bunul Dumnezeu sa ma ajute sa fiu iertat de cei care nu pot sau nu vor sa ma ierte.

Ii iert, ii dezleg si ii binecuvintez pe toti cei care mi-au gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta ,cu stiinta sau cu nestiinta , cu voie sau fara de voie acum, in trecut sau alta data si-L rog pe Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa ii iert pe cei pe care nu-i pot ierta.

Te rog, Doamne , ajuta-ma sa ma iert si pe mine insami/insumi, pentru tot ce am gresit, atat cat crezi ca merit.

Si te rog din suflet, Prea Sfanta Treime  sa ne ierti , sa ne dezlegi si sa ne binecuvintezi si pe unii si pe altii.

Faca-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toti! AMIN

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni crestin ortodoxe și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s