S.O.S. Pământul natal al Părintelui Arsenie Boca

S.O.S. Pământul natal al Părintelui Arsenie Boca.CONFERINŢĂ – 27 IUNIE, ORA 18 ( la Grădiniţa nr 23- sala de
festivităţi):

“S.O.S.  Pământul natal al Pr. Arsenie Boca”

Dragi frați creștini ortodocși,

Trăim un moment de deosebită încercare și acest mesaj  se adresează tuturor celor ce-l iubesc pe Părintele Arsenie Boca.

Pământul și casa părintească unde a văzut lumina zilei Părintele Arsenie Boca, riscă să fie vândut la data de 1 iulie 2012 și să devină proprietatea unei misiuni penticostale.

Un grup de români creștini ortodocși se luptă să salveze acest pământ sfânt, pentru veșnica pomenire a Părintelui Arsenie Boca, prin activităti de păstrare cât mai aproape de învățătura și duhul viu al Părintelui – model pentru noi de smerenie și ascultare de Biserica Ortodoxă Română în pofida tuturor încercărilor.

Vă invit și vă rog pe fiecare la rândul Domniilor Voastre să faceți cunoscută această intenție lăudabilă, să cercetați și să ajutați în mod creștin, fiecare decizând nivelul implicării sale.

În acest sens, pentru orice fel de informații vă transmit coordonatele de contact:

ASOCIAȚIA ‘’CUVIOSUL ARSENIE BOCA’’ ( înregistrată în Romania,
Judecătoria Târgu Mureș,  Certificat nr. 75 din data de 02/09/2010,
numărul și data înscrierii în registrul special : 83/2.06.2010)
PREȘEDINTE: Dl. – Constantin Biriș Jr.
e-mail:
constantinbirisjr@yahoo.com
Tel. mobil:
011-4-0744-314-269

Tel.fix.:     011-4-0254-616-888
Adresa: Calea Moților nr. 38
Criscior,
COD POȘTAL: 337200
Județul HUNEDOARA,
ROMÂNIA

Pentru a veni în sprijinul Asociaţiei “Cuviosul Arsenie Boca”, mi-am propus să organizez o conferinţă în care să-l invităm pe preşedintele asociaţiei, domnul Constantin Biriş, care este o persoană deosebită. Domnia sa este absolvent  al Facultăţii de Teologie şi al Facultății de Medicină, având o evlavie deosebită faţă de părintele Arsenie Boca. Obiectivul primordial al asociaţiei este de a face cunoscute românilor viaţa şi personalitatea părintelui Arsenie Boca şi năzuinţa Sfinţiei sale de a vindeca spiritual poporul nostru. Domnul Constantin Biriş a răspuns cu bucurie propunerii mele, fiind impresionat de sprijinul pe care dorim să il acordăm. Vă asigur că este o persoană absolut deosebită. Conversaţiile telefonice pe care le-am purtat mi-au trezit dorinţa de a-l face cunoscut cât mai multor prieteni şi cunoştinţe. Dumnealui este adesea invitat la diverse biserici şi mânăstiri ortodoxe din ţară fiind apreciat pentru bogăţia spirituală pe care o revarsă. Domnia sa mi-a comunicat că poate da curs invitaţiei în luna iunie.

Conferinţa va avea loc în data de 27 iunie, ora 18 şi se va desfăşura în sala de festivităţi a Grădiniţei Nr 23, prin bunăvoinţa d-nei director – Petruţa Titu. Grădiniţa se află pe Str. Răduţă Gheorghe Nr. 1, Sect. 2 ( pentru detalii mai amănunţite menţionez că se ajunge la grădiniţă din Şos. Pantelimon; grădinţa se află în spatele blocului 8 care este la şosea, vis-a-vis de Oficiul Poştal nr 24).

Mijloace de transport:
– autobuzul 104 (traseu – Eroilor-Unirea-P-ța Alba Iulia – P-ța
Muncii-Electroaparataj – Pantelimon)
– tramvai 55, 14 (traseu – Sfânta Vineri – Hala Traian – Foișorul
de Foc – Pantelimon)
– metrou stația Costin Georgian apoi legătura cu autobuzul
102 și se coboară la Stația Spitalul Malaxa, apoi se
ajunge în Șos. Pantelimon pe jos, prin str. Dan Logofăt Nr. 1.
– troleibuz 90 (traseu – Drumul Taberei – Eroilor –
Universitate – Foisorul de Foc – Electroaparataj unde are staţie
comună cu maşina 104).

BUCURIE DIVINA! SFÂNTA TREIME , SFINȚII ROMÂNI ȘI PĂRINTELE ARSENIE BOCA SĂ NE LUMINEZE ȘI SĂ NE AJUTE PE TOȚI!

Organizator
“ASOCIAŢIA CUVIOSUL ARSENIE BOCA” – președinte d-l. Constantin Biriș Jr.

Persoană de contact
SISU RALUCA – prof. înv. primar Șc. Nr. 66
e-mail sisuralucaiulia@yahoo.com
tel. 0723569237

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Anunturi importante, Evenimente importante, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la S.O.S. Pământul natal al Părintelui Arsenie Boca

 1. Andreia zice:

  Cum putem ajuta?

  Apreciază

  • Presedintele Asociatiei ‘’CUVIOSUL ARSENIE BOCA’’ , domnul Constantin Biris Jr. locuieste in Comuna Criscior jud Hunedoara de unde provin bunicii mei. In articolul(anuntul) postat de mine gasiti numerele de telefon si adresa lui de e-mail, il puteti contacta direct daca doriti. Eu insami il voi suna la telefon si ii voi lasa un mesaj in mail caci doresc sa ma impilc in aceasta actiune.
   Voi reveni cu amanunte chiar in blog, in aceste pagini ale mele , va rog sa urmariti. Cat de curand caci data de 27 iunie nu este asa de departe…Va multumesc mult pentru interesul aratat , ma bucur ca m-ati contactat si cum am promis voi reveni cu noutati in scris. Dumnezeu sa ne ajute!
   Cristina David

   Apreciază

 2. Ioan Dragomir zice:

  Sper ca sa fie ajutata aceasta actiune de cat mai multi credinciosi crestin0-ortodocsi ! In fond, Patriarhia si Ministerul Culturii ar trebui sa treaca acest loc intr-un Patrimoniu National si , de ce nu, intr-un Muzeu ! Altfel, vom pierde in stil „Brancusian”, adica asa cum am pierdut din Brancusi si multi alti ” ADEVARATI ROMANI !” Sustin „lupta” aceasta !

  PS: te rog, daca ajuta intr-un fel , sa trimiti aceasta mica sustinere, acolo unde crezi ca poate fi utila, eventual !
  Cu stima, pentru Parintele Arsenie Boca si trairile sale , dar si cele pe care le genereaza celor care il considera un sprijin in viata !

  Apreciază

  • Sigur ca toti credinciosii ortodocsi din tara noastra care poarta o evlavie deosebita Sfantului Ardealului gasesc aceasta incercare de instrainare a fostei case parintesti a Parintelui ca ceva absolut nefiresc, necrestinesc. Ma numar printre ei , am luat legatura cu persoane autorizate (Preoti din zona Vetei de Sus) spre a da informatii pertinente. Nu pot inca sa spun nimic sigur despre aceasta sedinta intrucat au aparut unele nelamuriri/probleme care asteapta luminare de la Bunul Dumnezeu. Sa continuam a ne ruga pentru sufletul Parintelui Arsenie si izbanda Binelui in toate.

   Apreciază

 3. ghia zice:

  PENTRU CLARIFICARE, las acest mesj si aici!!!!!!!!!!!!!!

  ( 1. Pamantul pe care a fost casa parintelui ARSENIE este cumparat de catre un parinte crestin ortodox domnilor, doamnelor si dragi frati crestini ortodocsi.

  2. Nu ne intereseaza orientarea spirituala a d-nului Biris!
  Domnia sa ar fi bine sa raspunda maimarilor eparhiei de care apartine locatia despre care vorbim si il mai rog,
  sa fie sincer si sa aiba curaj de barbat si sa spuna adevarul ,noua tuturor, despre faptul ca ii cunoaste pe ortodocsii care au cumparat pamantul si ca s-a intanlit cu ei privat la biroul asociatiei dumnealui din Brad, cu 4-5 saptamani in urma!

  3. D-nule Biris, ce aveti de ascuns si ce doriti cand lansati aceste zvonuri.?
  Am vorbit cu avocatul dvs de la Unghieni deoarece nu raspundeti la telefon , iar dumnealui mi-a cerut nr de telefon sa ma sunati dvs, dar nu m- ati sunat.

  4. D-na Raluca, sunt doamna care v-a contactat sa va intrebe cat il cunoasteti pe d-nul Biris, mi-ati vorbit de matusa dvs din America care este mare artista si il cunoaste pe d-nul Biris, si nu contest aceasta, dar intreb, ce legatura are efortul dvs de organizare a unei conferinte a dn-lui Biris cu mesajul “S.O.S. Pământul natal al Părintelui Arsenie Boca” in contextul in care nu este vorba de nici o grupare penticostala ci de crestini ortodocsi despre care stiu maimarii Bisericii Ortodoxe locale, IAR dn-ul Biris stie aceasta!

  5.Dn-le Biris, va rog raspundeti la telefon sau raspundeti in scris vis a vis de cele pe care le-am scris mai sus!

  6. D-na Raluca Sisu,doriti sa fim in sala de conferinta mai multi dintre cei care putem sa sustinem faptul ca mesajul conferintei pe care o organizati nu este cel adevarat?
  Rugati dvs pe dn-ul Biris , pentru ca sigur dvs va raspunde la telefon,sa raspunda celor de mai sus, punctual si sa raspunda si la telefonul pe care l-a lasat pe site-ul asociatiei dumnealui!)

  !!!!!!!Celor care au in administrare acest spatiu de opinii, : da” Dumnezeu este Iubire”, pentru toti S-a Rastignit, pentru toti S-a Ingropat, pentru toti a INVIAT, S-a Inaltat si a trimis Duhul Sau cel Sfant la Rusalii!!!!!!!!!!!!!,depinde acum de fiecare dintre noi pe unde IL punem sa ne caute, DEOARECE DIN IUBIRE NE-A DAT LIBERTATE SI VOINTA , IN CARE EL INSUSI NU INTERVINE FARA VOIA NOASTRA!!!!!!!!!!

  Apreciază

  • Doamne ajuta! Pacea de la Dumnezeu este!
   Am aprobat comentariul dumneavoastra pentru ca vine ca un fel de raspuns- de fapt singurul -la anteriorul mesaj „SOS” privind situatia ce s-ar fi ivit la Vata de Sus. Intrebari si nelamuriri au aparut imediat dupa publicarea acestui prim mesaj pe diferite sites cu profil crestin ortodox.Eu am legaturi directe cu comuna Criscior jud Hunedoara si m-am interesat despre domnul Biris si asociatia inscrisa in numele Parintelui Arsenie Boca.Ceea ce am aflat imi iau permisiunea sa tin pentru mine personal , vorba multa nefiind placuta Domnului. Nu am cum da crezare totala , nici Dumnezeu nu cere, unor pareri, opinii , afirmatii care nu pot fi dovedite inca de nici o parte. Pana atunci -cand Dumnezeu va lumina intreaga situatie – noi, crestinii ortodocsi de buna credinta suntem in pozitia de asteptare si de ruga. In buna credinta am postat acest mesaj dar mi-a fost repede aratat faptul ca trebuie multa atentie si verificare inainte de a face acest pas atunci cand nu stii exact despre ce este vorba.Tot in buna credinta raspund la comentariul facut pe blog-ul ce-l administrez cu multa dragoste de Dumnezeu.Doamne ajuta-ne!

   Apreciază

   • marin zice:

    PINA ATUNCI DACA NU II CREDETI PE OAMENI MERGETI UNDE SE AFLA PAMINTUL PARINTELUI SI INTERESATI VA.ASA E CUM A SCRIS CINEVA MAI SUS PAMINTUL E DEJA CUMPARAT DE UN PREOT ORTODOX SUNATI ACOLO IN SAT SAU MERGETI SI O SA VEDETI!DL BIRIS SPUNEA CA EXISTA PATUL IN CARE S A NASCUT PARINTELE ARSENIE NICI VORBA DE ASA CEVA.UN MINCINOS ASTA E DL BIRIS SA VAD DACA ARE CURAJ SA VINA LA BUCURESTI.EU CRED CA NU!

    Apreciază

  • marin zice:

   DA IUBITII MEI IATA CA AU APARUT LUPI IN PIEI DE OAIE IAR UNUL DINTRE ACESTIA ESTE BIRIS CONSTANTIN.PARINTELE ARSENIE BOCA NU ERA DE ACORD CU REINCARNAREA SI FILOZOFIILE ORIENTALE [VEZI PICTURA DE LA DRAGANESCU]IAR DOMNUL BIRIS ASTA FACE IL AMESTECA PE PARINTELE INTR UN GHIVECI NEW AGE IAR INTRE 21 SI 26 IULIE ARE LOC LA BRAD FESTIVALUL RENASTEREA PLANETEI UNDE PARTICIPA SI ASCOCIATIA CUVIOSUL ARSENIE BOCA PRIN EL PRIN BIRIS CONSTANTIN PRESEDINTELE EI.NU CRED CA O SA AIBA CURAJ SA VINA LA BUCURESTI PT CA DINSUL URMARESTE CU TOTUL ALTCEVA.M AM INTERESAT SI ASA ESTE PAMINTUL ESTE CUMPARAT DE UN PREOT ORTODOX.TREABA CU PENTICOSTALII ESTE O MINCIUNA.CINE L A NUMIT PE BIRIS CONSTANTIN EXECUTOR TESTAMENTAR AL PARINTELUI ARSENIE?///DE CE PROFITA ACESTI INDIVIZI DE NUMELE PARINTELUI????DE UNDE ATITEA ASOCIATII CU NUMELE PARINTELUI??SE PROFITA MULT PE URMA PARINTELUI ARSENIE/ATENTIE DLE BIRIS CARE ATI PRIMIT BANI DIN STRAINATATE PT ACEST ASA ZIS PAMINT CARE DEJA A FOST CUMPARAT DE ALTCINEVA!LASATI L PE PARINTELE ARSENIE IN PACE SI OCUPATI VA MAI DEPARTE CU RENASTEREA PLANETEI ETC.DINSUL NU A AVUT NICI O LEGATURA CU ASEMENEA LUCRURI.SPER CA ACEST COMENTARIU SA FIE POSTAT CA LUMEA SA NU MAI FIE INSELATA.NU MAI SARITI ASA CIND AUZITI DE NUMELE PARINTELUI ARSENIE INTERESATI VA MAI INTII SI PE URMA”ARUNCATI”CU BANI.CU CONSIDERATIE MARIAN

   Apreciază

 4. Mihaiela Bonaciu zice:

  Pe blogul SACCSIV sunt mai multe detalii despre actiunile New Age -iste ale domnului Biris alaturi de cateva organizatii masonice.

  http://saccsiv.wordpress.com/2012/06/21/comentariul-zilei-21-06-2012-pamantul-natal-al-parintelui-arsenie-boca-a-fost-cumparat-de-ortodocsi-asociatia-cuviosul-arsenie-boca-minte/

  Se pare ca chestiunea e mai veche.

  Apreciază

 5. mariana zice:

  Multumesc Dumnezeului preainalt Creatorului nostru pentru binecuvantarea din aceasta zi ,cu deosebita bucurie si placere de intalnire cu acest om minunat ,cu multa cunoastere si iubire de neam,stramosi si de semeni.As putea sa-l ascult zi si noapte pentru a invata atit de multe informatii.Multumesc cu recunostinta si mult respect .

  Apreciază

 6. Sidonia zice:

  Inteleg ca sunt nelamuriri legate de pamantul parintelui Arsenie si mai ales cu privire la Constantin Biris. De aceea vin cu o completare avizata si care poate fi certificata, spuselor mele le pun zalog, toate documentele necesare, ca dovada a realitatii. Pamantul pe care s-a nascut Parintele Arsenie este proprietatea unei asociatii crestin-ortodoxe, iar parintele care conduce aceasta asociatie este preot ortodox, in Timisoara. Nici o legatira cu minciunile lansate de un om bolnav, cum este Constantin Biris. referindu-ma la acesta, fac specificarea ca omul este chiar bolnav psihic, dar de o inteligenta sclipitoare. In rest este un taran din Criscior, fara loc de munca, nu este medic, asa cum se declara, nu a terminat nici o Academie Teologica, deoarece singura academie de acest fel a fost desfiintata cu mult inainte ca el sa termine scoala generala. Invit pe cei implicati in minciunile lui, sa cerceteze cu atentie acest personaj!!!!!!!!!!!! Pe de alta parte, lasa impresia tuturor oamenilor cu care intra in contact, ca ar lucra in ceva servicii secrete.NIMIC MAI FALS! Omul nu lucreaza niciunde! Cu ce se mai ocupa?Furturi intelectuale, preluand manuscrisuri ale unor carti la care muncesc altii, apoi si le insuseste,declarand ca nu le poate publica,deoarece nu-l lasa superiorii lui.Se ascunde in spatele unor „doamne” doctor, deoarece el nu are diploma de medic, pentru a prostii lumea cu un aparat numit Metatron, spunandu-le ca sunt bolnavi si el ii vindeca.Se ocupa de pornografie,inselatorii de tot felul,excrocherii financiare si isi gaseste adeptii printre oameni aflati in deriva personala, sau sufleteasca.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s