IN MEMORIAM SFANTUL ARDEALULUI ( +28 noiembrie 1989)

IN MEMORIAM SFANTUL ARDEALULUI ( +28 noiembrie 1989)

 

PS Daniil Partosanu despre duhovnicul lui, Parintele Ieromonah ARSENIE BOCA:

 

– Părintele Arsenie a fost un om excepţional, un om extraordinar, un om al lui Dumnezeu, un mare părinte al Bisericii noastre. Pentru mine personal, cel mai mare din veacul nostru şi din vremea noastră.

 

Aflându-te în prezenţa şi în apropierea Părintelui Arsenie, simţeai prezenţa lui Dumnezeu şi Îl simţeai pe Hristos trăind şi vorbind în Părintele Arsenie. Era şi este un lucru extraordinar – cum spunea cineva – în viaţa noastră, în viaţa oamenilor să întâlnim un sfânt. Eu pot să spun că acest lucru l-am simţit şi l-am trăit şi sunt absolut convins şi responsabil de ceea ce spun acum.

 

În viaţa mea personală, mai mulţi oameni au avut roluri deosebite…Dar în mod cu totul şi cu totul aparte, cu totul şi cu totul deosebit în viaţa mea, un rol crucial l-a avut şi-l are persoana şi personalitatea duhovnicească, harismatică, de statură neopatristică, a Părintelui Arsenie Boca, atât de cinstit, de cunoscut, de apreciat, de căutat şi de recunoscut chiar şi ca sfânt de către o mulţime uriaşã de credincioşi.

 

Nu am facut decat sa selectez doar cateva aprecieri pline de respect, dragoste si evlavie ale unui alt mare duhovnic roman care i-a fost ucenic Parintelui Arsenie si pe care cu alta ocazie il numea „Everestul neamului romanesc”.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Parintele nostru sfant Arsenie Boca in randul dreptilor  Lui!

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la IN MEMORIAM SFANTUL ARDEALULUI ( +28 noiembrie 1989)

 1. Maria Marcella zice:

  Multumim pentru postare, Cristina, cat si pentru aducere aminte. Adevarat, Parintele Arsenie, odihneste in randul dreptilor Lui Dumnezeu!
  De acolo, asa cum a promis, ne trimite pretiosul lui ajutor, de care ori ii cerem.
  Noi, multumindu-i, strigam:
  Bucura-te Cuvioase Parinte Arsenie, Mare rugator!

  Apreciază

  • Bucura-te Cuvioase Parinte Arsenie, Arhanghel al Romaniei ca ne esti un mare aparator !
   Da, ne-ar ajuta mult sa vorbim mai des cu Parintele , sa-i cerem sfatul , sa-l rugam sa ne calauzeasca pe Cararea Imparatiei ingusta si greu de urmat ,plina de hatisuri si bolovani – asa cum stie el atat de bine s-o faca deoarece a primit lumina multa si duh inaltator.
   Multumesc Marcela draga pentru popasul pe pagina si pentru cuvintele scrise de dragul Parintelui nostru sfant, al tuturor romanilor.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s