Anul 2012 – dedicat deschiderii Campaniei de Canonizare a Parintelui Arsenie Boca – revenire

La articolul postat de mine pe acest blog pe la finele lunii iulie 2012 (al carui link il dau mai jos), am facut urmatoarea adnotare:

NOTA – dupa cum am promis, incerc sa ma tin de cuvant postand cat mai multe articole, texte, marturii care au stransa legatura cu marele nostru duhovnic Parintele Arsenie Boca . Campania oficiala pentru canonizarea celui care inca in viata de aici uimea prin sfintenia purtarii si sfaturile date celor care – cu miile – apelau la el  a inceput in mod oficial ; Parintele a fost vazator cu sufletul si a compatimit pe toti oamenii pe care i-a cunoscut si cu care a venit in contact direct sau indirect (buni, rai).

https://cristinadavidniculiu.wordpress.com/2012/07/11/parintele-arsenie-boca-sfantul-ardealului-marturii/

Nu dadeam nici un fel de amanunte desi fusesem incunostiintata pe o filiera sigura deoarece despre aceste lucruri nu se discuta la voia intamplarii. Nu o voi face mai mult nici de aici inainte , dar repet afirmatia facuta : se stie ca dosarul  care va cuprinde toate procedurile oficiale privind canonizarea Parintelui si care au loc intr-o anumita ordine prestabilita printr-o hotarare a Sfantului Sinod al BOR – a fost deschis. Cu cateva luni in urma.

Din cele ce am citit si mi s-a spus, acest procedeu va fi lung , poate dura si ani de zile . Noi ne punem increderea in Dumnezeu care le randuieste pe toate cum este mai bine.

Inchei citand spusele parintelui Ciprian Negreanu, a carui viata a fost influentata de o minune petrecuta cu dansul (un tanar foarte derutat pe atunci) la mormantul Parintelui Arsenie Boca de pe coama dealului strajuit de brazi argintii de langa Manastirea Prislop

Cristina David

“La Prislop si in tot locul, simti ca mainile lui stau mereu asupra noastra, cuvintele lui asupra cuvintelor noastre, lucrarea lui asupra lucrarii noastre”.
„In sufletul multimii, Parintele Arsenie este de mult canonizat. Cu cat a fugit Parintele de lauda si slava lumii, cu atat il cinsteste acum Dumnezeu. Cei pe care i-a iubit si pentru care s-a rugat il inconjura acum ca niste copii ai sai.”

pr. CIPRIAN NEGREANU

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Campania pentru canonizarea oficiala a Parintelui Arsenie Boca, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s