Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si cele trei Icoane facatoare de minuni de la Manastirea Zografu – Sfantul Munte

Astazi, 23 aprilie, sarbatorim Praznicul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe , conform traditiei de secole a Bisericii Ortodoxe. Viata si faptele tanarului care a preferat unei viati pline de marire, glorie si recunoastere a meritelor personale viata in Hristos Domnul , este un exemplu de ceea ce inseamna sacrificiul in numele credintei. Un exemplu pe care putini dintre noi il pot urma.

Despre viata tanarului conducator al ostii regale in vremea persecutiei crestinilor sub domnia Imparatului roman Diocletian va ofer o succinta prezentare in imagini . Ma voi opri insa asupra unor aspecte pe care doresc sa le impartasesc cu cititorii intrucat m-au impresionat mult si le gasesc demne de stiut si retinut.

Cauta si vei afla !

Am avut dorinta sa aflu mai multe despre icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe aflata la Manastirea Zografu de la Muntele Athos…si am citit despre inca doua. Tot astazi am aflat lucruri foarte interesante pentru noi , romanii, referitor la legatura dintre Sfantul Voievod Stefan cel Mare si aceasta manastire. Puteti citi articolul bine documentat gasit pe urmatorul site :

http://www.tabor-revista.ro/in_ro.php?module=content_full&id=10153

Doamne ajuta!

Cristina David

 

Mănăstirea Zografu adăpostește 3 Icoane făcătoare de minuni ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință

Icoana facatoare de minuni a Sf Gheorghe de la Manastirea Zografu - Muntele Athos

Istoria primei icoane a Sfantului Gheorghe de la Zografu este legata de insusi momentul in care manastirea a fost ctitorita. Trei frati din Ohrida, anume calugarii Moise, Aaron si Ioan, au venit in Sfantul Munte, spre a duce viata retrasa.

Precum lumina nu se poate ascunde sub obroc, asa nici acestia trei nu au ramas multa vreme tainuiti. In scurta vreme, in jurul lor s-au adunat mai multi ucenici. Vazand aceasta, in anul 919, ei vor ridica o micuta biserica, pe actualul loc al manastirii.

In legatura cu hramul viitoarei biserici, ei nu au cazut de acord, caci unul dorea sa fie inchinata Maicii Domnului, altul Sfantului Nicolae, iar celalalt, Marelui Mucenic Gheorghe. Pentru a fi pace, ei au hotarat ca Domnul sa aleaga hramul manastirii.

Astfel, ei au luat lemnul pentru icoana hramului si l-au asezat in Sfantul Altar, nepictat si neatins. Incuind biserica, ei au purces la rugaciune de toata noaptea. In noapte, ei au vazut o lumina puternica izvorand din biserica. A doua zi, ei au gasit icoana zugravita in chip minunat, pe fata acesteia fiind minunat infatisat Sfantul Gheorghe. Se mai spune ca vreme de trei zile ei au postit si s-au rugat cu mare putere lui Dumnezeu.

http://www.crestinortodox.ro/icoane-facatoare-minuni/icoana-sfantului-gheorghe-la-manastirea-zografu-120079.html

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole, Sfantul Gheorghe, Sfantul Voievod Stefan cel Mare, Video și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si cele trei Icoane facatoare de minuni de la Manastirea Zografu – Sfantul Munte

 1. Silvia zice:

  multumim mult pt. daruirea cu care ne puneti in tema cu cele Sfinte; DUMNEZEU sa va rasplateasca si sa va lumineze pe mai departe pt. a ne aduce la cunostinta tot ceea ce ne e de folos sufletelor noastre!

  Apreciază

 2. Silvia zice:

  multumim mult pt. daruirea cu care ne puneti in tema cu cele Sfinte; DUMNEZEU sa va rasplateasca si sa va lumineze pe mai departe pt. a ne aduce la cunostinta tot ceea ce ne e de folos sufletelor noastre!

  Apreciază

  • Dumnezeu sa ne ajute la toti ! Ma bucura nespus orice raspuns de la cititorii care gasesc ceva de folos pentru suflet in paginile mele. Eu va multumesc din suflet dumneavoastra si celorlalti vizitatori care se abat aici in cautare de sfaturi si invataturi duhovnicesti ale marilor parinti si sfinti parinti. Ei ne impartasesc din trairile lor, ne dau exemple vii care ne ajuta foarte mult inspre o abordare si traire crestineasca adevarata a vietii noastre. Sa le purtam mare recunostinta si sa ne rugam unii pentru altii!
   Va doresc doamna Silvia ca Invierea Domnului sa va aduca multa lumina in suflet, in casa , sa va umple inima de bucurie!
   Doamne ajuta-ne!
   Cristina

   Apreciază

 3. balazs iosif zice:

  har si pace

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s