Astazi, 23 aprilie, sarbatorim Praznicul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe , conform traditiei de secole a Bisericii Ortodoxe. Viata si faptele tanarului care a preferat unei viati pline de marire, glorie si recunoastere a meritelor personale viata in Hristos Domnul , este un exemplu de ceea ce inseamna sacrificiul in numele credintei. Un exemplu pe care putini dintre noi il pot urma.
Despre viata tanarului conducator al ostii regale in vremea persecutiei crestinilor sub domnia Imparatului roman Diocletian va ofer o succinta prezentare in imagini . Ma voi opri insa asupra unor aspecte pe care doresc sa le impartasesc cu cititorii intrucat m-au impresionat mult si le gasesc demne de stiut si retinut.
Cauta si vei afla !
Am avut dorinta sa aflu mai multe despre icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe aflata la Manastirea Zografu de la Muntele Athos…si am citit despre inca doua. Tot astazi am aflat lucruri foarte interesante pentru noi , romanii, referitor la legatura dintre Sfantul Voievod Stefan cel Mare si aceasta manastire. Puteti citi articolul bine documentat gasit pe urmatorul site :
http://www.tabor-revista.ro/in_ro.php?module=content_full&id=10153
Doamne ajuta!
Cristina David
Mănăstirea Zografu adăpostește 3 Icoane făcătoare de minuni ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință
Istoria primei icoane a Sfantului Gheorghe de la Zografu este legata de insusi momentul in care manastirea a fost ctitorita. Trei frati din Ohrida, anume calugarii Moise, Aaron si Ioan, au venit in Sfantul Munte, spre a duce viata retrasa.
Precum lumina nu se poate ascunde sub obroc, asa nici acestia trei nu au ramas multa vreme tainuiti. In scurta vreme, in jurul lor s-au adunat mai multi ucenici. Vazand aceasta, in anul 919, ei vor ridica o micuta biserica, pe actualul loc al manastirii.
In legatura cu hramul viitoarei biserici, ei nu au cazut de acord, caci unul dorea sa fie inchinata Maicii Domnului, altul Sfantului Nicolae, iar celalalt, Marelui Mucenic Gheorghe. Pentru a fi pace, ei au hotarat ca Domnul sa aleaga hramul manastirii.
Astfel, ei au luat lemnul pentru icoana hramului si l-au asezat in Sfantul Altar, nepictat si neatins. Incuind biserica, ei au purces la rugaciune de toata noaptea. In noapte, ei au vazut o lumina puternica izvorand din biserica. A doua zi, ei au gasit icoana zugravita in chip minunat, pe fata acesteia fiind minunat infatisat Sfantul Gheorghe. Se mai spune ca vreme de trei zile ei au postit si s-au rugat cu mare putere lui Dumnezeu.
multumim mult pt. daruirea cu care ne puneti in tema cu cele Sfinte; DUMNEZEU sa va rasplateasca si sa va lumineze pe mai departe pt. a ne aduce la cunostinta tot ceea ce ne e de folos sufletelor noastre!
ApreciazăApreciază
multumim mult pt. daruirea cu care ne puneti in tema cu cele Sfinte; DUMNEZEU sa va rasplateasca si sa va lumineze pe mai departe pt. a ne aduce la cunostinta tot ceea ce ne e de folos sufletelor noastre!
ApreciazăApreciază
Dumnezeu sa ne ajute la toti ! Ma bucura nespus orice raspuns de la cititorii care gasesc ceva de folos pentru suflet in paginile mele. Eu va multumesc din suflet dumneavoastra si celorlalti vizitatori care se abat aici in cautare de sfaturi si invataturi duhovnicesti ale marilor parinti si sfinti parinti. Ei ne impartasesc din trairile lor, ne dau exemple vii care ne ajuta foarte mult inspre o abordare si traire crestineasca adevarata a vietii noastre. Sa le purtam mare recunostinta si sa ne rugam unii pentru altii!
Va doresc doamna Silvia ca Invierea Domnului sa va aduca multa lumina in suflet, in casa , sa va umple inima de bucurie!
Doamne ajuta-ne!
Cristina
ApreciazăApreciază
har si pace
ApreciazăApreciază
Pacea Domnului sa fie cu noi! AMIN
ApreciazăApreciază