Parintele Nicolae Steinhardt – cuvinte drepte si trezitoare

HRISTOS a INVIAT !

Puternice, drepte trezitoare si incurajatoare sunt cuvintele Parintelui nostru NICOLAE STEINHARDT !

Ele sunt un bun indreptar spre schimbarea gandurilor noastre care ne duc pe cai intortocheate si ne fac sa credem ca „menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului”

Ei bine, iata ca nu este asa! Si cel care gandeste, traieste si se hraneste din Cuvantul Facator de viata este cel mai in drept sa ne trezeasca la realitatea dura, dar si mangaietoare, necrutatoare, dar si innobilatoare a lui Hristos.

Acesta este parintele Nicolae, cel care, pus in fata diavolului, in fata “dilemei” de a trada si a face pact cu vrajmasul, a spus NU. A ales Crucea, L-a ales pe Hristos, si Hristos nu a intarziat sa Il scalde in Lumina Sa harica.

„Dar crestinismul nu-i usor si Hristos e greu de pacalit; El AICI ne cere sa ne purtam – dupa puterile noastre – crestineste. AICI IN LUME , facand eforturi si-n plina necuratie.”
Photo Collage

Cuvintele Parintelui Nicolae Steinhardt sunt un indemn viu pentru credinciosii care doresc sa se apropie de Dumnezeu si sa ramana langa El .

Si anume , printr-un comportament lipsit de prihana trupului si a sufletului.
Printr-o ascultare neabatuta a poruncilor Lui .

Caci Iisus Hristos a fost ,este si ramane cel mai bun prieten al fiecaruia dintre noi.
Sa ne adresam deci Lui prin rugaciuni fierbinti si sa Il chemam in ajutor atunci cand ne simtim slabi si neputinciosi , cand ne este greu sa iesim din „mrejele parelniciilor” , cand frica si indoiala ne cuprind gata sa ne doboare.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Citate din scrierile marilor si daruitilor duhovnici, Cuvinte de invatatura, Cuvinte intelepte, despre constiinta, Duhovnici, Parintele Nicolae Steinhardt - Monahul de la Rohia și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Parintele Nicolae Steinhardt – cuvinte drepte si trezitoare

  1. chemanonim zice:

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s