Parintele Justin a plecat !

Parintele Justin a plecat !
Noul Mare Cuvios Mărturisitor, Părintele nostru Justin, roagă pe Hristos, Dumnezeul nostru, să miluiască Neamul acesta şi întreaga Creştinătate!

parintele-justin-la-sf-maslu-2004

 

Părintele Justin Pârvu a fost membru de onoare al Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca. Redăm mai jos cuvintele pline de înţelepciune şi de curaj ale Părintelui Justin Pârvu rostite către noi, toţi românii, pentru trezirea şi pentru îndreptarea noastră, pentru întărirea noastră aici, pe pământ, în Biserica Luptătoare. Cu iubirea şi bunătatea sa mare ne-a ţinut pe noi toţi aproape de sfinţia sa, împreună!
De acolo, de la Domnul, de unde a plecat, nădăjduim ca Părintele să se roage pentru noi, aşa cum a făcut-o întreaga sa viaţă de martir al neamului românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

„Este ştiut că Biserica a fost întotdeauna forţa şi rămâne forţa unui stat. De aceea, duşmanii statului român încearcă să paralizeze Biserica. Nu mă refer doar la străini, ci şi la românii care lovesc credinţa noastră. Vedeţi scandalul icoanelor din şcoli sau vânzoleala din jurul legii cultelor.
Credinţa poporului român a fost mult încercată, şi ortodoxia a trecut prin multe persecuţii. Numai că acum, prigonirea Bisericii îmbracă altă formă. Vrăjmaşii vin cu „drepturile omului”, cu „libertatea de conştiinţă”, după care se ascunde imoralitatea cea mai mare. Ţinta este distrugerea neamului. Şi suntem atacaţi în ce este mai profund în noi: credinţa strămoşească.”
„Să te duci, române drag, fără frică, direct spre vârful sabiei, ca străbunii noştri cei viteji, să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul! Acum suntem exact ca în arena romană cu fiare sălbatice – stai aici în mijlocul arenei şi aştepţi, ca şi creştinii de odinioară, să dea drumul la lei. Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! Aşa cum a început creştinismul, aşa va şi sfârşi – în dureri şi în suferinţă. Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră!”

articol realizat si postat de Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Credinta ortodoxa, Cuvinte intelepte, Parintele Iustin Parvu, Viata duhovniceasca, Video și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s