Aveti grija de Ingerii pazitori, ei exista !

Raspund unei bune prietene  care mi-a scris  la randul ei ca raspuns la mesajele mele 

Aveti grija de Ingerii pazitori , ei exista !

Sper Cristina 

Nu stiu uneori insa daca exista …
Eu nu am fost crescuta in spiritul Credintei …Si stiu ca doar noi ne ajutam..

Draga mea prietena , nu este ceva neobisnuit ca omul sa nu poata, sa nu aiba motiv (poate) sa creada in forte care sunt mai presus de fire…Dar atunci cand in viata ta se petrec MULTE lucruri inexplicabile altfel decat prin ajutorul dat de Cineva altul decat tine, ramai mut , apoi incepi sa „vezi” si in final sa „crezi” fara vreo urma de indoiala. Eu sunt convinsa ca de aceea au murit atat de multi oameni in numele credintei crestine, incepand de acum 2000 de ani si pana acum…Nu imi ajunge timpul sa relatez cate minuni , episoade care te lasa fara cuvinte sau reactie…am trait. Doar le-am primit ca pe ceva REAL. Din frageda copilarie…incepand cu Taina Botezului – relatarea apartinea mamei si a fost cu adevarat imposibil de inteles decat daca accepti ca pe langa noi, oamenii, exista forte benefice ATOTPUTERNICE. Noi nu putem sa ne ajutam in cele mai multe imprejurari , dar daca suntem atenti la cele ce se intampla avem o explicatie la modul in care s-au desfasurat toate „intamplarile”. Asa zisul ajutor propriu nu exista in fapt , el este o lucrare foarte precisa dar si extrem de complicata pentru ca noi sa il intelegem. Am priceput si eu de la un punct incoace , dupa un timp…am vazut legaturile , am sesizat coordonarile pe care NU eu le stabilisem. Era ceva independent de vointa mea.

Toti credem . Toti speram . Toti visam Cristina ..

Dar de mult prea multe ori visele si sperantele sunt spuberate…
Si ajungem la proverbul… ‘ Nevoia te invata’ ..si ..la ..’Ajuta-te singur’…
Nu exclud insa si …MINUNILE…
DUMNEZEU …sigur exista…

4737d61086f1dc593f8ebd6737c8a2c1_screen

Exista Dumnezeu, asta este un lucru cert, caci noi existam. Din NEANT nu se poate creea nimic. Visele sunt ale noastre….nu ale Lui. El stie prea bine ce avem nevoie , ce este bun pentru noi si ce nu este…Degeaba ne rugam pentru anumite lucruri , daca ele nu ne sunt benefice. De unde sa stim noi? Aflam daca suntem atenti la raspunsuri si la tot ce ni se intampla. Speranta ca si iubirea sunt parte din Dumnezeu. Nu imi amintesc ca sa citez exact si cine a spus : ” Vai de acela care se increde in oameni ( in el insusi , inclusiv) si nu in Dumnezeu „. Aflam numai daca suntem atenti la raspunsuri si la tot ce ni se intampla. „Spulberarea” viselor noastre este o impresie de moment , noi nu vedem si nici nu avem cum, planul integral din care facem parte si noi . Dar daca ne bizuim pe Dumnezeu si Ii lasam intreaga posibilitate de actiune prin rugaciune si credinta , acele spulberari ale sperantelor nu vor mai fi ceea ce par. Noi, ca persoane , vom fi aparati de consecintele nefaste dupa vrerea Lui. Aici aflam diferenta intre cei care nu sunt langa Dumnezeu si aceia care nu vor sa-L paraseasca.

Sa nu te parasesca bunatatea-800x800

 

Adevarat este. Interventia noastra este foarte importanta : ne bazam pe Dumnezeu stiind ca El are intreg planul vietii noastre in mana, si actionam prin rugaciuni sincere , directe la obiect , ne confesam toate faradelegile (multe mai sunt intr-o viata de om repetate sau nu) , si incercam din greu sa actionam volitiv in sensul Caii aratate atat de clar. Da, inteleg si stiu ca nu este usor. Oamenii, fara exceptie, sunt supusi tentatiilor, ispitelor de tot felul si le vine foarte greu sa isi schimbe firea…Chiar si o vorba aspra este impotriva poruncii Lui. Insa El ne iarta pentru lucruri mai grave decat atat…daca ne pare rau ! O viata intreaga , adesea , nu ne ajunge ca sa ne schimbam felul firesc si a ajunge la a actiona „deasupra  firii”, precum marile suflete destinate a izbandi si a obtine mantuirea aici in lume , au facut-o.

images24

 Dar acest lucru nu ne poate sta in cale , important este sa realizam ce ni se cere in conditia umana in care ne aflam si sa stim ca orice incercare de ameliorare este bine primita. Ascultata si rasplatita prin marea mila si indurare a Domnului.

Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa cum ne pocaim pentru cele rele facute si ne aducem aminte de El si de poruncile Lui mereu dupa aceea. Amin

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Despre pacate, Despre pocainta, Hrana sufletului, Ingerii pazitori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s