Copilul din noi

A fi copil din nou, eterna dorinta a celor care au depasit cu mult aceasta mirifica stare de inceput a vietii in lume!

In legatura cu acest cuvant si cu etapa definita de el in viata noastra pamanteasca , sunt asociate o multime de virtuti care cu timpul le pierdem in valurile ispitelor care duc la grele pacate pe masura ce inaintam in varsta.

Puritate, nevinovatie, curatie sufleteasca ….

Ne amintim referiri si in Sfanta Scriptura, cu acelasi sens :

„Cand a vazut Isus acest lucru, S-a maniat, si le-a zis: “Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti; caci Imparatia lui Dumnezeu este a celor ca ei.
Adevarat va spun ca, oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra in ea!” (Marcu 10:14-15)”

„Iisus a chemat la Sine pe copilasi, si a zis: “Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti; caci Imparatia lui Dumnezeu este a unora ca ei.
Adevarat va spun ca, oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu niciun chip nu va intra in ea.” (Luca 18:16-17)

Domnul nostru nu a spus ca numai a copiilor este imparatia cerurilor, ci : ” a unora ca acestia ” . Altfel spus cuvintele Lui sunt o porunca pentru noi toti care vrem sa ne mantuim : sa ne straduim sa avem inima smerita si nevinovata de copii.

Este asadar o adevarata binecuvantare a fi din nou copil aici in lumea noastra chiar la o varsta inaintata : caci a ne pastra prospetimea inimii si curatia sufletului inseamna a ne simti la fel de minunat precum in copilarie cand nu cunosteam ce inseamna grijile ; sa ne putem bucura din plin de frumusetile din jurul nostru la fel ca atunci, sa le vedem prin ochi de copil .

Iar daca ne-am intinat intre timp sufletul inaintand pe calea vietii , sa ne dam silinta ca sa ni-l curatim de pacate , caci in acest lucru consta mantuirea pentru fiecare.

Copilul din noi se dovedeste a fi salvator , mantuitor , in multe privinte : spiritual, emotional, mental si moral . Ne slujeste drept pavaza impotriva inrairii , a pacatuirii si a indepartarii de Dumnezeu , Tatal ceresc.

http://reteaualiterara.ning.com/group/academia-spiritului/forum/topics/copilul-din-noi?xg_source=activity

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Citate din Sfanta Scriptura, Cuvinte de invatatura, Video, Virtuti și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s