Viata este o lupta- pentru cei care-si fac voia

 

 

Lupta pentru viata, in intelesul comun al cuvantului, inseamna lupta pentru mentinerea cat mai lunga a trupului aici, pe pamant. Aceasta deci nu este o lupta pentru viata, ci o lupta pentru trup.

 

Pentru cel care si-a gasit viata in Dumnezeu, nu poate fi nici un fel de lupta pentru viata.  Viata nu se rapeste, viata se da de bunavoie de catre Datatorul de viata. Noi trebuie doar s-o cinstim, facand-o vesnica.

 

 

Pentru credincios, lupta pentru viata, nu inseamna altceva decat lupta pentru a face voia Domnului. Omul sfant nu se lupta cu nimeni, deoarece prezenta lui Dumnezeu, singura, ii aduce biruinta.

 

 

 

Insa pentru cel care nu cugeta la Dumnezeu ca la izvorul vietii, viata este o lupta continua impotriva lui Dumnezeu, pentru a-si face voia proprie. De la unul ca acesta Dumnezeu isi retrage viata. Ferice de el daca in final Dumnezeu va castiga lupta si vai de el daca “il va invinge pe Dumnezeu”.  Deoarece in chipul acesta nu el a invins, ci moartea. Iata cum “lupta pentru viata” a celui fara Dumnezeu, este de fapt o moarte sigura.

 Cand omul isi intoarce fata catre Dumnezeu, toate drumurile duc spre Dumnezeu.  Cand omul insa isi intoarce fata de la Dumnezeu, toate drumurile duc spre prapastie.  De aceea nu trebuie sa cautam calau pentru necredincios. El l-a gasit in sinea lui si este un calau mai sigur si mai de incredere decat altul pe care i l-ar fi dat lumea

 Episcopul Nicolae Velimirovici

 

Ne dam seama adeseori cat este de grea viata aici pe pamant dar sa ne amintim ca ea este un dar dat noua, nu este un bun castigat prin propriile eforturi….deci suntem raspunzatori de felul in care o traim si ce alegem sa facem in aceasta viata .

Sa luptam cu viata in sine sau cu noi insine ?

Sa ne luptam cu piedicile ei folosind ambitia, puterea si banul , sa cautam sa ne ridicam deasupra victoriosi inlaturand pe cei care ne stau in cale ? Cu alte cuvinte sa ne facem propria voie. 

Sau sa constientizam cat de slabi  , cat de imperfecti suntem si sa cautam in toate zilele ce ne sunt date sa cerem si sa acceptam ajutorul oferit de Cel Care ne-a dat viata spre a ne inalta deasupra ego-ului personal spre binele sufletului nostru si al celor care ne sunt frati in suferintele pamantesti prin care trecem cu totii ?

 In acest sens, putem spune ca viata omului este o nesfarsita lupta impotriva raului din el insusi si din lumea in care traieste. Si o continua nevointa spre indreptare si imbogatire sufleteasca prin intarirea credintei in Dumnezeu si depasirea ispitelor puse in calea lui de vrajmas. Viata noastra aici pe pamant este ispita si patimire . Nimeni nu este atat de sfant incat sa nu fie ispitit cateodata . Trecand prin ispite si tulburarile lor , constientizand pacatul si aratand regret sincer, rugandu-se staruitor la Dumnezeu pentru iertare , oamenii se smeresc si devin mai intelepti . Este o victorie obtinuta de om aici , sprijinit si ajutat de Dumnezeu , in lupta cu raul.

Sa ne ajute Domnul pe fiecare sa avem parte de o cat de mica izbanda alaturi de El !

 Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Comentariile autoarei blogului la cele citite/aflate/traite, Credinta in Dumnezeu, despre credinta, Despre ispite, despre patimire, Ispitele vrajmasului, Sfantul Nicolae Velimirovici, Viata duhovniceasca și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Viata este o lupta- pentru cei care-si fac voia

  1. Daca ti-ai pierdut speranta si simti ca nu mai ai niciun rost, daca o boala sau o suparare te apasa si nu stii ce sa mai faci, nu dispera, prieten drag! Exista o speranta! E Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Cauta-L pe El… http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s