De vorba cu Parintele Arsenie Boca

Recent mi-a cazut sub ochi un articol scurt, scris de Catalin DUMITREAN si publicat in Lumea Credintei. In el este pomenit parintele Alb Gheorghe despre care nu mai citisem , nici nu auzisem de fapt.

Am dorit sa aflu mai multe amanunte , pe cat posibil, si in http://ziaruldeapuseni.ro am gasit o relatare a parintelui Alb consemnata de Ioan Radu.

Despre cartile religioase ale preotului paroh din comuna Lupsa-Gheorghe Alb

christwater

Pentru cine doreste sa citeasca si acest articol alatur link-ul conducator la el :

http://ziaruldeapuseni.ro/despre-crile-religioase-ale-preotului-paroh-din-comuna-lupa-gheorghe-alb_1146.html

Adevarat este faptul ca , ajungand sa cunoastem multe, cat mai multe lucruri in anume domenii – in masura timpului si posibilitatilor – , ne luminam cumva mintea , ii largim capacitatea de cuprindere a unor aspecte pana atunci  necunoscute si deci, neintelese . Luminarea nu ne vine dinlauntrul mintii noastre , ea ne este daruita de credinta tot mai puternica , mai de nezdruncinat in maretia Lui Dumnezeu si atotputernica Lui  intru toate si peste toate .

Redau articolul din Lumea Credintei :

 

Nu-i asa, parinte Arsenie Boca?

Astă seară am vorbit cu Părintele Alb Gheorghe de la Valea Șesii… Despre iubire… De fapt a și predicat la Biserica Sfântul Ioan Iacob din Sibiu.

Ne-a rănit. A vorbit de noi, adică de lene, de neiubirea noastră fudulă, de lecțiile pe care le dăm la alții, de incapacitatea “practicanților” credinței de a se ruga mai mult… Doamne, ce ne-a făcut… Ne-a smerit și am meritat.
Acum știu,, știu, de ce vrem să cităm așa de mult din Părintele Arsenie. Ca să ne ascundem după citate… Că noi, oricum nu putem trăi ce zice dânsul…

Știu, știu, de ce îl cităm așa de mult pe părintele… Ca să ne folosim de asprimea lui și să punem la punct pe cei ce îi disprețuim. Pe cei ce ne contrazic. Pe cei ce au ceva cu noi. Pe cei ce ne descoperă slăbiciunile. Pe cei ce ne fură visele.

Da, de mâine propun să fim și mai aspri, că să ne camuflăm mai bine slăbiciunile. Să cităm și din alți Sfinți Părinți. Vă pot da și o listă. Să cităm enorm, să învățăm teologie, să scriem cărți, să facem forumuri pe net… Aspre, evident, cu toți”păcătoșii” pământului înfierați la stâlpul infamiei. Să nu iertăm nimic… Să arătam că iubirea lui Hristos e de fapt criza noastră psihologică și morală.

Of… Of… Bieți lampagii. Bieți bolnavi ai propiei noastre deznădejdi!

CREȘTINISMUL ARE DOAR TREI CUVINTE IMPORTANTE: IUBIRE, IERTARE, RUGĂCIUNE!

Nu-i așa părinte Arsenie?

http://www.lumeacredintei.com/marii-duhovnici-ai-neamului/nu-i-asa-parinte-arsenie-boca/

YARJunTxFXIJYqLpMPoK

 

Sa ne ascundem dupa citate? Dar cine se ghideaza sau se ascunde dupa citate…? Cineva care nu are o constiinta prea clara , asa gandesc eu…. Cineva care nu intelege, adesea, ce mult inseamna  si ajuta spusele intelepte de mult folos izvorate din trairile pline de nevointa ale atator si atator sfinti parinti si duhovnici cu adevarata dorinta de a se ridica duhovniceste si de a-i trage si pe altii dornici sa asculte , dupa ei. Sa le inteleaga si sa le aprofundeze  spre a le putea aplica in viata proprie. Nu ca sa se ascunda dupa ele, ci sa le puna in valoare silindu-se ca sa si le aproprie pe cat le sta in putere conlucrand cu Dumnezeu.

postare si comentarii  – Cristina David

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole, Carti crestin ortodoxe, Carti/Lucrari cu continut crestin ortodox, Credinta in Dumnezeu, interviuri, mari teologi romani, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului, Parintele Dumitru Staniloae, Postat de Cristina David, Viata duhovniceasca și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la De vorba cu Parintele Arsenie Boca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s