Canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul la Sinodul Patriarhiei Ecumenice – 13 ianuarie 2015

Un duhovnic cu har , fara indoiala. Ne bucuram de oficializarea canonizarii sale, facuta de altfel cu mult timp in urma de ucenicii sai, de toate cele intamplate in viata sa si care au fost cunoscute sau mai putin cunoscute de catre credinciosi. Slava Domnului pentru toate!

Cristina David

Geron-Paisios-08-e1320684491732

Patriarhia Ecumenică a anunțat canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul

În cadrul întâlnirii sinodale a Patriarhiei Ecumenice de astăzi, s-a hotărât în unanimitate propunerea de canonizare a Cuviosului Paisie Aghioritul.

În cadrul întâlnirii sinodale a Patriarhiei Ecumenice de astăzi, s-a hotărât în unanimitate propunerea de canonizare a Cuviosului Paisie Aghioritul.
Conform anunțului publicat pe site-ul Patriarhiei Ecumenice, în cadrul ședinței ordinare desfășurate ieri, 13 ianuarie, Sfântul Sinod, sub conducerea Sanctității Sale, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, a acceptat în unanimitate recomandarea Comisiei Canonice de înscriere în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe a Cuviosului Paisie Aghioritul (adormit întru Domnul pe 12 iulie 1994).

Sfinte Cuvioase Părinte Paisie, roagă-te Lui Dumnezeu pentru noi!

NOTA –

Patriarhia de Constantinopol (denumirea oficială este Patriarhia Ecumenică de Constantinopol) constituie în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică alumii crestin ortodoxe.  Patriarhul de Constantinopol este considerat ca fiind „primus inter pares” (primul între egali) în raport cu ceilalți patriarhi creștin-ortodocși.

Din 1991 și până în prezent patriarh de Constantinopol este Bartolomeu I conform tradiției cel de-al 270-lea titular al sca unului episcopal din Constantinopol.

articol postat de Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Anunturi importante, articole, Cuviosul Paisie Aghioritul, Notele autoarei la cele postate și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Canonizarea Cuviosului Paisie Aghioritul la Sinodul Patriarhiei Ecumenice – 13 ianuarie 2015

  1. mirceab26 zice:

    Sfinte Cuvioase Părinte Paisie, roagă-te Lui Dumnezeu pentru noi!
    Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s