Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos – Sfantul Isaac Sirul

Ne rugam Domnului , nadejdea noastra si salvarea noastra de la o moarte vesnica. Mereu si mereu. El ne asculta ruga , stie dinainte cu ce am gresit si se bucura pentru pocainta noastra caci asta asteapta El pentru a ne ierta.

Rugaciunea este in fapt convorbirea noastra cu Dumnezeu, o spovedanie pe care o facem sau ar trebui sa o facem in fiecare zi . Sau, dupa trebuinta si mai des chiar.

Lui ii multumim  si pe El Il laudam, Lui ne rugam din suflet varsand siroaie de lacrimi. In genunchi, cu penitenta , plini de regrete pentru neascultare si repetarea greselilor fie fara de voie, dar si cu voie : cu gandul , cu cuvantul si cu fapta.

DACA nu avem increderea TOTALA ca EL ne va ierta, rugaciunea nu-si mai are rostul. Si constientizarea faptului ca Domnul , din toate cele ce avem nevoie, va alege conform Vointei Lui tot ce este mai bun si mai folositor pentru fiecare dintre noi. Voia Lui sa se implineasca, in toate. Amin

Rugaciunea Sfantului Iisac Sirul

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plâns pentru Lazăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele.

Cu patimile Tale vindecă patimile mele, cu rănile Tale tămăduiește rănile mele, cu sângele Tău curățește sângele meu și amestecă în trupul meu mireasma trupului Tău, cel de viață făcător. Fierea cu care vrăjmașii Tăi Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potrivnicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă în jos de către diavoli. Capul Tău, pe care l-ai plecat pe cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de potrivnici.

poster_from_postermywall Sf Teofan

Preasfintele Tale mâini, pironite de cei fără de lege pe cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gura Ta. Fața Ta cea batjocorită cu pălmuiri și scuipări să umple de strălucire fața mea cea întinată în fărădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău. Nu am inimă plină de durere ca să Te caut, nu am pocăință, nici umilință care întorc pe fii la moștenirea lor. Nu am lacrimi mângâietoare, Stăpâne, s-a întunecat mintea mea de cele lumești și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit inima mea de atâtea ispite și nu poate să se înfierbânte cu lacrimile dragostei celei pentru Tine.

3426_513761042003500_1254295969_n

Ci Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Vistierul bunătăților, dăruiește-mi pocăință neștirbită și inimă îndurerată, ca să pornesc cu tot sufletul în căutarea Ta; căci fără de Tine mă voi înstrăina de tot binele. Dă-mi, așadar, Preabunule, harul Tău. Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doamne, să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine, ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhovnicească. Numără-mă între oile turmei Tale alese, hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este sălașul Tău și într-însa se vede strălucirea descoperirilor Tale. Strălucirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în necazuri și în tot felul de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Ta, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.

Sfântul Nicodim Aghioritul, Apanthisma

Niciodata nu este PREA TARZIU sa ne intoarcem la Domnul nostru Iisus Hristos ca sa-i multumim pentru sacrificiul de neconceput pentru noi, fiintele oamenesti , pe care l-a facut din IUBIRE infinita. Pentru mantuirea sufletelor noastre pacatoase si inaltarea lor la ceruri .

POST BINECUVANTAT CU FOLOS SI MULTUMIRI DUHOVNICESTI in ultimele saptamani ramase pana la Sfanta Inviere a Domnului !

postare – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Despre Rugaciune, Rugaciuni crestin ortodoxe, Sfantul Isaac Sirul și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s