Pacea inimii – Bucuria noastra in Hristos

CU SIGLA

Parintele Ioan , un om sfant inca din timpul vietii lui pamantesti , a fost cu totul daruit credintei si iubirii in Hristos , nu s-a abatut de fel de la ceea ce considera el ca este de datoria lui sa faca pentru a propovadui fiecarui om cuvantul, invatatura Mantuitorului sufletelor noastre.

Nu s-a crutat de autoanaliza zilnica , s-a aplecat asupra lui insusi cu multa  asprime , a cautat sa afle cu cea mai mare sinceritate ce anume a gresit in fata Domnului , cu ce se afla vinovat in ce priveste neascultarea poruncilor Lui.

In viata mea duhovniceasca inceputa in copilarie prin stradania celor dragi si apropiati , pe care ma straduiesc de multa vreme s-o imbogatesc pe cat pot , Sfantul Ioan de Kronstadt mi-a devenit unul din cei mai indragiti sfatuitori. Taria credintei, sinceritatea desavarsita , studierea propriilor ganduri si comportamente in conformitate cu ceea ce Domnul nostru ne invata si ne porunceste sa facem spre mantuirea sufletelor noastre – uimitor de profunde – mi-l arata ca pe un exemplu pe care sa-l am in vedere zi de zi, cu toate ca, recunosc, este greu de urmat.

Mi-a ramas in minte si inima un sfat al sfantului atat de apropiat sufletului meu . El, sfantul imi este apropiat, caci sfatul este mai…departat ca implinire. Lupta cu „impatimirile” lumesti, cu relele pe care le vezi, auzi si chiar traiesti in lumea de astazi , nu este ceva lesne de castigat. Dar ce altceva ne ramane de facut , ce datorie mai sfanta avem – ca niste urmasi ai Lui Hristos – decat sa ne intarim vointa prin credinta si rugaciune ca sa ajungem la dezideratul exprimat in cuvintele parintelui Ioan?

„Trebuie să vă siliţi, rugându-vă lui Dumnezeu şi sfinţilor, a le­păda toate împătimirile lumeşti faţă de oameni şi de lucruri, altfel spus orice părtinire faţă de oameni şi de lucruri, şi a-i iubi pe toţi ca pe nişte fraţi şi surori cu toată bunăvoinţa, ca pe voi înşivă.”

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Ultimile însemnări)

 

Ajuta-ne , Sfinte Ioan , sa iti urmam pilda si calea , sa ajungem mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi care trece !

 

postare – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Despre pacea sufletului, despre ura, povete ortodoxe, Sfantul Ioan de Kronstadt, Sfaturi duhovnicesti și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s