Oare cum ar fi lumea daca toti oamenii ar iubi?!… – Hrisostom Filipescu

„În iubire, arta privirii le vede pe toate bune. În Iubire nu există frică. Mărimea unui suflet se măsoară prin ceea ce iubește, iar iubirea nu are marigini!… Cuvintele sunt o taină, tăcerile sunt o taină.

„Mi-ai atins inima”, „Ți-am dat inima”, „Te-am primit în inima mea”, această etapă a găsirilor reciproce, în care se descoperă minuni unul la celălalt, își atinge finalul abia în Veșnicie, unde poemele de dragoste nu vor muri niciodată…”

(Puține cuvinte, multă iubire, Iași 2013)

line

Vad Iubirea ca pe un liant al tuturor lucrurilor care formeaza universul infinit , a carui infinitate nu poate fi cuprinsa cu mintea noastra, dar care totusi, este cuprinsa si controlata de sentimentul iubirii …intr-o armonie perfecta.
„Iubirea e preţul iubirii ” , spunea Schiller si este adevarat caci iubirea atrage iubirea, acest fenomen este o regula in Univers unde Dumnezeu – Creatorul – este IUBIRE.
Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toată puterea şi cu toata fiinţa” , imi amintesc de cuvintele marelui Brancusi care fara sa vrea, sau intentionat, poate, facea referire la Sfintele Scripturi si invatatura Lui Hristos Domnul…

MICA
„Nimic nu poate inlocui lipsa iubirii , dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile” , am aflat aceasta inteleapta si adanca reflectie intr-o lucrare a Parintelui Arsenie Boca.
Lipsa , absenta iubirii din viata omului ii vestejeste sufletul si il desfiinteaza ca fiinta creata dupa chipul si asemanarea Domnului, si acolo unde nu exista acest sentiment aducator de lumina si viata este doar ura si indiferenta , intuneric si distrugere. Daca Iubire nu este in fiinta noastra, nici pe Dumnezeu nu Il avem , asadar nici viata nu va fi in noi.
Avem nevoie ca de aer ca sa respiram , sa mentinem comunicarea cu Dumnezeu in permanenta, clipa de clipa , ceas de ceas , caci doar El da sens si raspuns tuturor intrebarilor si nelamuririlor noastre , ne da mana Lui ca sa ne sprijinim in ea cand ne cuprinde frica si ne ajuta sa nu ne inecam in valtoarea si tumultul lumii acesteia plina de ispite si pacate. Doamne, Tu esti nadejdea , speranta si Bucuria noastra !

Daca toti oamenii ar avea iubire in inimile lor , lumea pamanteasca ar deveni Rai ….

postare si comentarii – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în despre iubire, Intrebari si raspunsuri la probleme duhovnicesti și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s