Manastirea Tiganesti – Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului

Manastirea Tiganesti, aflata pe malurile „Lacului Maicilor”, cam la mijlocul drumului ce leaga capitala de orasul Ploiesti, este oarecum plasata in dreptul localitatii Ciolpani. Aceasta manastire este una dintre cele mai cunoscute manastiri din apropierea Bucurestilor, fiind asezata in fostii codri ai Vlasiei, unde exista o traditie monahala veche.

manastirea-tiganesti-3

Ca si cum ar fi fost ieri abia, imi aduc aminte vizitele la aceasta manastire de maici, datatoare de multa pace, inconjurata fiind de frumuseti naturale parca anume alese spre a creea un spatiu de inchinaciune si de comuniune directa cu Dumnezeu, Creatorul a toate. Mergeam aproape saptamanal, cu parintii, sambetele seara si Duminicile, avand bucuria de a petrece noptile intr-o chilie pregatita pentru oaspeti cu miros de levantica si tamaie , in incinta manastirii. Parintii mei erau iubitori de cele sfinte , si se simteau fer,iciti sa regaseasca liniste in acest loc minunat dupa zile obositoare de munca.

Adormirea__tiganesti

Eram numai un copil , insa farmecul aflat aici imi vorbea intr-un mod cu totul aparte.Plimbarile cu barca la lumina razelor de luna prin stufarisul des si unduios , seara in chilie la lumina candelei, sezand in genunchi in fata icoanelor oranduite frumos pe peretele imbracat in scoarta multicolora tesuta de maicute, vorba calda si molcoma a Maicii Starete care veghea ca toate lucrurile sa fie in buna randuiala, atat in randul oaspetilor cat si al maicilor de care raspundea precum closca de puii ei…seri si nopti de poveste, nu cred sa mai fie asa ceva in prezent..

67807_manastirea-tiganesti-1

Sub numele de „Tiganesti”, manastirea este amintita in hrisoavele domnesti de danii ale domnitorului Moruzi (1793), Caragea (1813) si Dimitrie Ghica Voievod (1824). Biserica manastirii dateaza de mai bine de doua sute de ani, insa vatra monahala de la Tiganesti este cu mult mai veche, obstile monahale din Manastirea Caldarusani si Schitul Maicilor zidind actuala biserica pe locul unui mai vechi schit de calugari.

http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-tiganesti-67807.html

manastirea-tiganesti-8

La Manastirea Tiganesti este o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus in brate. Traditia spune ca icoana Maicii Domnului cu Pruncul , facatoare de minuni, ocroteste in special mamele si copiii, eu insa cred ca ea ocroteste pe toti credinciosii care vin si se inchina la ea, cu credinta tare ca ruga le va fi implinita. Se mai spune ca atunci cand un incendiu a izbucnit in imediata apropiere si ajunsese pana la poarta manastirii, maicile au iesit cu icoana, purtand-o pe in maini si pe brate,  rugansdu-se la Maica Domnului , iar numaidecat vantul si-a schimbat directia.

Nu este singura icoana cu Maica Domnului din biserica si fiecare din ele iti atrag atentia prin maiestria cu care au fost lucrate.

Tot in Biserica Manastirii Tiganesti este o racla cu moastele Sfantului Trifon, Sfantului Serghie, ale celor 40 de Mucenici ucisi in Sevastia Armeniei, ale Sfintei Marina, ale Sfantului Haralambie si ale Sfantului Elefterie.

Este frumoasa Manastirea , este binecuvantata si sfintita atmosfera , va veti umple inimile si sufletele de bucurie si veti dori sa va reintoarceti, de aceea va invit cu drag sa gasiti timp spre a o vizita ! Domnul sa va ajute .

poster_from_postermywallvmop

Dumnezeu sa fie cu noi, cu toti!

articol postat de Cristina David

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Icoane ale Maicii Domnului facatoare de minuni, Manastiri, Sfinte moaste și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s