Tu , de ce crezi in Dumnezeu?

collage-2015-02-01

Pe un blog inainte necunoscut mie, am dat din intamplare de mai multe aspecte, intre care pe ce anume se axeaza credinta noastra in Dumnezeu, in existenta Lui.

Părintele Constantin Prodan, preot paroh la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” Păcurari din Iași, a răspuns cu drag la întrebarea campaniei noastre: „Tu de ce crezi în Dumnezeu?”. Mai jos puteți vedea răspunsul sfinției sale:

http://ziuacreatorului.ro/stiinta-nu-are-inca-raspunsuri-asupra-catorva-intrebari-fundamentale-ale-omenirii/

La intrebarea adresata in general cititorilor interesati, TU DE CE CREZI in DUMNEZEU? am incercat sa raspund si eu, dar nici pe departe nu am avut cum exprima un asemenea simtamant covarsitor, care depaseste orice intelegere. Intrebarea este pur omeneasca iar raspunsul nu poate fi pe potriva.

De ce cred in Dumnezeu?
Raspunsul este pe masura trairii mele si a comunicarii cu Creatorul nostru, al tuturor celor vazute si nevazute.
Nu puteam raspunde asa acum 30 de ani. Trecand insa prin viata si incercari multiple, adunand manunchiuri de experiente neintamplatoare, acel sentiment pe care il cunosteam in adolescenta s-a amplificat , s-a imbogatit, s-a fortificat in baza acestora.
Cred pentru ca Dumnezeu ma iubeste, SIMT iubirea Lui asa cum simt caldura soarelui.
Cred in El, pentru ca imi da curaj .
Cred in El pentru ca m-a ferit de rele in mod miraculos.
Cred in Domnul Dumnezeu caci S-a sacrificat pentru mantuirea noastra.
Cred in Domnul Iisus Hristos precum Saul odata…caci S-a revelat mie in multe imprejurari. Cred fara nici o urma de indoiala.
De ce  cred? Pentru ca mi-a dat viata si mi-a lasat libera alegere de a face ce doresc, fara sa imi impuna. Am trecut cu bine o cumpana in viata mea…si am ales !
Am ales sa cred, tocmai pentru motivele de mai sus. El nu m-a obligat. Inima mea si sufletul meu L-au ales pe El.

articol postat de Cristina David

 

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Credinta in Dumnezeu și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s