RUGACIUNEA PARINTELUI ILARION-ARGATU – o corectare autorizata

Pe parintele Ilarion Argatu am avut bucuria sa il pot intalni si cunoaste in chilia dansului de la manastirea Cernica. Tin minte si acum ca si cand ar fi ieri….o seara tarzie de noiembrie, cu aer uscat si rece, nu era in curtea manastirii nici tipenie de om, liniste si nemiscare. Am ajuns cu emotie in suflet si am fost poftita impreuna cu doua prietene care ma insoteau, de maicuta care veghea in permanenta  pe parinte ce era atunci, in 1997 inaintat in varsta . In incapere ardeau domol cateva candele care nu aveau voie sa se stinga niciodata, asadar mai era prezenta o maicuta ce avea anume misiunea sa le tina arzand. Binecuvantarea primita atunci si rugaciunile cunoscutului si indragitului, mult cautatului duhovnic m-au impresionat profund si mi-au marcat cursul vietii intr-un fel in care aveam sa-l aflu mai tarziu. Dumnezeu sa-l odihneasca alaturi cu dreptii Lui !

parintele-argatu-manastirea-cernica

 

chilia Parintelui Argatu

Circula pe internet si chiar sunt agresate unele persoane pe adresa de mail cu o rugaciune tip vers pusa pe seama parintelui Ilarion Argatu. Am primit-o si eu pe adresa de mail la care dau urmatorul raspuns:

Imi pare rau sa spun, ca aceasta rugaciune este pusa de cineva pe seama Parintelui Ilarion Argatu si s-ar parea ca este de sorginte catolica sau greco-catolica sau a unei grupari anarhice pretinsa ortodoxa, pusa pe seama parintelui ori in mod tendentios ca parintele sa fie acuzat cu ceva  ori promoveaza aceasta rugaciune si practica profitand de faima parintelui pentru a avea priza la popor. Rugaciunea pare frumoasa si nevinovata, dar nu este facuta de parintele Ilarion Argatu. Parintele nu folosea expresii: „Gloria Ta” sau „Imparatia Ta Divina” si nici nu era de acord  cu raspandirea a unor rugaciuni scrise pe hartii in numar de 12 cu specificatia si obligatia ca cine le primeste  la randul lui sa scrie alte 12 hartii cu rugaciunea daca vrea binele in casa. Eu sunt de parere ca nu trebuie data atentie unor astfel de practici si nici sa credem ca tot ce se pune pe seama unui ierarh sau a unui mare duhovnic ar fi adevarat.
Va spun acestea in calitate de preot, nepot si ucenic al Parintelui Ilarion, ca cel mai apropiat de Sfintia Sa, ca cel ce am stat si locuit cu parintele, ca cel ce am invatat de la parintele multe lucruri pe care le-am asternut pe hartie si le-am publicat.
Pr. Argatu V Ioan

 

sursa o aflati aici :   http://www.parinteleilarionargatu.ro/subpagini/102/–RUGACIUNEA-PARINTELUI-ILARION-ARGATU/

postare si comentarii Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Comentariile autoarei blogului la cele citite/aflate/traite, Parintele Ilarion Argatu, Rugaciuni crestin ortodoxe și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s