O TRAIRE DE NEUITAT

 

 

Ierusalim – inaintea venirii Sfintei Lumini…

Despre minunea venirii Sfintei Lumini la Ierusalim in Sambata Mare, spre pranz, in plina zi, s-a scris foarte mult, inclusiv in paginile revistei noastre. Anul acesta pe cand garzile patriarhului (vezi coperta) ii faceau loc cu greu catre Mormantul Domnului printre miile de pelerini veniti din toate colturile lumii, afara astepta inca sa intre in biserica o mare de oameni.

maxresdefault-1024x727
Eu am incercat sa ajung inauntru din Patriarhia Greaca pe langa Paraclisul Sfintilor Imparati si coborand apoi prin Biserica Sfantului Iacob (a arabilor ortodocsi), insa politia israeliana ne-a interzis accesul si am ramas vreo doua ore blocat sub cerul liber, cu un grup de greci, pe o platforma de langa Paraclisul Sfintilor Imparati. De acolo vedeam imensele cupole ale Bisericii Sfantului Mormant. Era cam ora 10 dimineata si soarele ardea cu putere printre cativa norisori subtiri. Aproape imi pierdusem orice nadejde de a mai ajunge inauntru, cand, deodata, cei din jurul meu au inceput sa strige si sa tipe aratand cu mainile catre cer. Nu intelegeam ce spun, insa cand m-am uitat in sus am ramas uimit: in jurul soarelui aparuse un curcubeu perfect rotund, din care tasneau raze de soare. Imaginea era extraordinara. Am ramas tacut, cu privirea la cer mult timp. Abia dupa vreun sfert de ora m-am gandit sa fotografiez minunea de pe cer.

Ierusalim2
A doua zi, stand in Biserica Invierii, mi-am ridicat ochii catre turla. Icoana Mantuitorului Iisus Hristos veghea deasupra noastra din cupola. Era inconjurata de un curcubeu rotund. Mantuitorul Iisus Hristos Pantocrator asa se picteaza intotdeauna in turla sau in cupola centrala a bisericii. Acum cred ca stiu de ce.
EU sunt lumina lumii…(Ioan 8,12)

 

Silviu-Andrei Vladareanu   –  Lumea credintei, anul III, nr. 6(23)

postare – Cristina David
 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Biserica Ortodoxa, Marturii, Ortodoxia in lume, Saptamana Patimilor, Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s