Cuvinte care iti staruie in minte si iti imbogatesc sufletul (I)

Am ales , dupa ce am constatat cat de mult foloseste, ca sa impartasesc cu cititorii acestui blog , spuse minunate preluate de la oameni imbunatatiti duhovniceste , care staruie cu multa evlavie si perseverenta sa implineasca voia Domnului prin tot ceea ce spun sau infaptuiesc . Din gandirea lor plina de harul dumnezeiesc ne putem inspira si „adapa” la randul nostru, ceea ce va aduce schimbari vizibile in comportamentul nostru , daca  noi intelegem, dorim sa ne schimbam  si staruim…

Citat despre prietenie

In cuvintele Ieromonahului Hrisostom Filipescu  pe care le redau in continuare, se vadeste ca sinceritatea totala, lipsa de interese personale  intr-o relatie , dorinta de a ajuta fara a astepta ajutor la randul nostru, bucuria nobila in prezenta cuiva apropiat noua prin suflet , este PRIETENIA ADEVARATA. Daca procedam altminteri in relatia noastra cu un prieten, nu mai avem cum pretinde ca relatia noastra sa fie recunoscuta, acolo, Sus si binecuvantata.

„Nu este cu putinta sa infatisam cu cuvantul cata dulceata este in prezenta prietenilor. Numai cei care au experienta acestor lucruri cunosc aceasta. Nu se poate invata de la nimeni, ci se traieste ca o pregustare a raiului inca de pe pamant.”

Sinceritatea activeaza prietenia si misca, ea este cea care toarna undelemn in candela inimii si nu ingeniozitatea de a manui cuvintele.”

„Prietenia nu cade niciodata in rutina, e mereu vioaie si inventiva, motivand si motivandu-se. In legile sacre ale acestei stari a inimii, nu are ce cauta invidia si profanarea sufletului prin curiozitati ce pot violenta un spirit: nu e importanta familia fiecaruia, daca i-am vazut casa, ori alte interese, acestea sunt oboictele tov arasilor de mai putin pret.”

„Prietenia este un vesmant prea fin si scump, tors din firul nobletei, fidelitatii si dragostei. Ea este menita sa mangaie si sa ajute in cadrul tuturor relatiilor si situatiilor, create uneori pe viata si pe moarte.E pregatita atat pentru zile senine cat si pentru calatorii si drumuri anevoioase, ori naufragii, saracie si prigoana. Infrumuseteaza totul prin curaj, intelepciune si unitate.”

Ieromonah Hrisostom Filipescu
sursa : http://www.citatecelebre.net/search/Ier.%20Hrisostom%20Filipescu
postare si comentarii – Cristina David

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Adaugiri facute de autoarea blogului la articole preluate, Comentariile autoarei blogului la cele citite/aflate/traite, Cuvinte care iti staruie in minte si iti imbogatesc sufletul, Despre prietenia adevarata, Ieromonahul Hrisostom Filipescu și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s