Legea Atractiei Universale sau Credinta fara Dumnezeu- o inselare diavoleasca

 

 

In urma cu un numar bun de ani, curiozitatea mea a fost oarecum starnita de aparitia in librarii a unei carti, intitulata „The Secret” , careia i se facea mare publicitate , de alfel nimic obisnuit in lumea pietii libere, in orice domeniu. Autoarea cartii : Rhonda Byrne. La randul ei, autoarea s-a bazat in alcatuirea acestei carti pe o alta , „The Science of Getting Rich”, scrisa  in 1910 de Wallace D. Wattles. O perioada de intense cercetari in decursul a doua luni, a urmat in urma primirii unui exemplar al acestui volum , din partea fiicei sale. Rhonda a afirmat in baza documentarii sale, ca in urma cu mii de ani civilizatiile trecute au aflat o forta universala de o mare putere, care putea influenta vietile oamenilor in privinta sanatatii si bunei stari. A numit aceasta puternica forta Secretul. Acest secret ar fi fost cunoscut si legile lui aplicate de catre mari personalitati din domeniul artei, literaturii, a medicine, economiei , teologiei chiar, in fine a tuturor zonelor de activitate umana. In cartea sa , autoarea a facut cunoscute regulile ce trebuie respectate ca forta universala sa implineasca toate cerintele posibile pentru obtinerea unei vieti ideale. Misiunea ei in viata a fost ca acest SECRET sa fie cunoscut de catre toti , ea insasi aplicand legile lui…cu success. Un film a aparut in acelasi an cu cartea.

Am inceput lectura cartii cautand sa inteleg care ar fi misterul acestei forte a universului, parea intr-adevar sa fie ceva miraculous si foarte benefic. Dar pe masura ce parcurgeam paginile cartii, interesul meu scadea considerabil, afland in acest „miracol” doar amagire….si desertaciune

images

„Exista o inselare a diavolului pe care eu o numesc « Credinta fara Dumnezeu ».

In ce consta aceasta inselare si de unde porneste ea ?

Ea porneste de la preluarea unor cuvinte ale Mantuitorului si rastalmacirea lor : « Cereti si vi se va da !» „Toate sînt cu putinţă celui ce crede!” Dacă veţi avea credinţă cît un grăunte de muştar şi veţi zice muntelui acestuia: «Mută-te!», se va muta şi nimic nu vă va fi cu neputinţă”, « Toate cate cereti rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit, si le veti avea ».

Oamenii fara Dumnezeu ce au zis atunci ? « Daca credem cu adevarat, vom dobandi tot ceea ce vrem.  Totul este sa cerem ceva cu credinta, ca sa avem apoi acel ceva ». Astfel acesti oameni considera ca aceasta este o lege generala a universului (denumita de ei « Legea Atractiei Universale »):  « Daca crezi cu tarie in ceva, atunci universul se pune in miscare pentru a-ti indeplini cererea ».

matei-778-1-728

 

Iar Dumnezeu este scos complet din aceasta ecuatie, fiind inlocuit cu ceva impersonal, nedefinit (universul). Cu alte cuvinte, lumea nu ar mai trebui sa aiba nevoie de Dumnezeu, caci legile universului sunt cele care conduc lumea, iar tot ce realizeaza omul se poate face doar prin puterea lui individuala.  Iata inselarea diavolului !

Legea Atractiei Universale a castigat in ultimul timp milioane de adepti, fapt ingrijorator, deoarece este opusa invataturii crestin-ortodoxe.

Unii oameni uita ca fara Dumnezeu nu putem face nimic, ca intregul univers si legile lui sunt facute de catre Dumnezeu, ca intelepciunea omeneasca e nebunie in fata lui Dumnezeu.

Au fost scrise nenumarate carti amagitoare si distrugatoare pentru suflet, considerate in lume drept bestseller-uri, precum « Puterea extraordinara a subconstientului meu » de Joseph Murphy si „The Secret” (Secretul) de Rhonda Byrne.

Ce spune de fapt Legea atractiei universale, care este de fapt o noua inventie a doctrinei new- age, doctrina pusa in slujba subjugarii oamenilor de catre elitele care vor sa instaureze Noua Ordine Mondiala?

Bazata pe ideea de « gandire pozitiva »,  fara insa a se reduce la aceasta, ea are urmatoarele principii :….

sursa : https://vorbeintelepte.wordpress.com/2012/08/26/legea-atractiei-universale-sau-cum-trezim-diavolul-din-noi/

ioan-15-07

Autorul articolului postat aici face distinctia cuvenita intre Vointa si Puterea Lui Dumnezeu, Creatorul intregului univers  si aceasta Lege a atractiei universale „descoperita” nu se stie exact de catre cine…iar argumentele aduse de el in baza Invataturilor Sfintei Scripturi sunt zdrobitor de puternice si convingatoare. In fapt, numai credinta noastra neconditionata in Iubirea, Bunatatea Atotputernicului Dumnezeu , urmarea poruncilor si  Vointei sale in viata noastra cu mare strasnicie si perseverenta , ne poate aduce raspuns bun la cele ce cautam : mantuirea sufletului pentru viata viitoare. Amin

postare si comentarii – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Adaugiri facute de autoarea blogului la articole preluate, Citate din Sfanta Scriptura, Comentariile autoarei blogului la cele citite/aflate/traite, Credinta ortodoxa, Cuvinte de invatatura, Despre libertatea de a alege și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s