Puterea Lui Dumnezeu ajuta

„Ajunge zilei rautatea ei” (Evanghelia dupa Matei 6,34)

Sa nu va temeti dinainte de slabiciunea voastra: ajunge zilei rautatea ei. Sa nu va temeti de ziua de maine: ziua de maine se va ingriji singura de ale sale. Celui ce v-a trimis astazi pace sufleteasca, toate Ii sunt cu putinta: El nu va va refuza nici maine aceasta pace. Sa nu va chinuiti singuri cu grija incercarilor viitoare. Sa nu va lasati prada nici unei temeri, sa nu va straduiti de fel sa ghiciti ce va asteapta in viitor, ci,  prin credinta in Domnul si prin nadejdea ca El va va ajuta la nevoie, sa alungati cat mai departe de voi orice temere.

Daruiti-va Domnului intru totul si pe de-a-ntregul, cu deplina credinta ca odata cu incercarea El va va trimite si destula putere pentru a-i face fata. Domnul implineste toata lipsa noastra, dupa bogatia Sa, cu slava (Filipeni 4,19). Lasati toate in seama Lui; daca ati pus mana pe plug, sa nu va mai uitati inapoi, sa nu va impiedicati de amanunte, sa aveti barbatie; increzandu-va Lui in toate, sa asteptati in liniste, cu deplina nadejde si deplina supunere, implinirea voii Lui. Sa tineti minte ca vi se da putere pentru a purta crucea de astazi, nu cea de maine.

Un om care cazuse intr-o adanca descurajare, varsandu-si oful in fata altuia, l-a intrebat: „De ce mi-o fi atat de ingrozitor de greu?” „Pentru ca, i-a raspuns acela, odata cu povara de acum ai luat-o si pe cea viitoare si le porti pe amandoua cu propria ta putere, nu cu puterea lui Dumnezeu”. Propria noastra putere ne apasa cu neputinta, pe cand puterea lui Dumnezeu ne ridica cu atotputernicia Sa.

Fiecare Zi Un Dar a Lui Dumnezeu 366 Cuvinte de Folos Pentru Toate Zilele Anului – ed Sophia pp. 158,159

Cristina David

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Cuvinte intelepte, Sfaturi duhovnicesti și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s