Iisus e zi de zi printre noi şi cu noi va fi cât e vremea

 

Rugăciunea îndelungată şi iubirea de Dum­nezeu îi ajută pe unii oameni să per­ceapă câteodată „nefirescul”, taina din jurul lor.

Iluminaţi de lumina divină, ei pot per­cepe cu mintea şi mai cu seamă cu sufletul, schim­bările şi întâmplările nemateriale ale lumii, tiparul ceresc care există în toate câte ne încon­joară, umplându-i de mulţumire, de uimire şi încântare, ca rezultat al întâlnirii cu Dumnezeu.

Om printre oameni, dăruit nouă de Dumnezeu ca să ne înveţe ca pe nişte şcolari cum să existăm creştineşte în viaţa aceasta trecătoare, viaţă pe care El a trăit-o cu o stare de minunată smerenie, Iisus e zi de zi printre noi şi cu noi va fi cât e vremea.

Să nu uităm nicio clipă că, deşi s-a înălţat la Ceruri, Mântuitorul nostru Iisus Hristos n-a încetat nicio clipă să ne cheme în mod tainic la pocăinţă, la mântuire, la viaţa cea veşnică, cu glasul Său cel dulce şi duios.
El doreşte să călătorească cu fie­care dintre noi, de la Sfântul Botez până la asfinţitul vieţii noastre, şi chiar dincolo de as­finţit, dincolo de această lume trecătoare, vrea să ne urce înapoi în Raiul cel veşnic, ca să petre­cem acolo, cu El, în veci.

sursa :http://www.formula-as.ro – Ieromonah Nil Efrim, de la Sfânta Mânăstire Mărcuş

Cristina David

 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Dragostea Lui Dumnezeu pentru noi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s