Gandurile ascunse ale inimii

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca

 

„Darurile cu care inzestreaza Dumnezeu pe oameni, – pe crestini la Botez sunt lumina a cunostintei de Dumnezeu, lumina intelegerii lumii si lumina dumnezeiasca, in cei desavarsiti.
Darurile sadite in om asteapta vreme cu prilej, asteapta imprejurari de tot felul, ca sa se arate cele ascunse in firea omului, fie bune, fie rele, precum si lupta dintre ele.

Toate intamplarile si imprejurarile prin care trecem intr-o viata – multe, de nu seamana o zi cu alta printre alte rosturi au si pe acesta: sa vadeasca, sa scoata la iveala cele sadite in ascunsul omului. Si fiindca in om sunt doua inclinari: una catre Dumnezeu si alta catre sine impotriva lui Dumnezeu, incercarile si ispitele pun omul fie intr-o valoare, fie intr-o negatie.
Cuvantul: «Ca sa se arate gandurile ascunse ale inimii» se afla in Noul Testament spus prima data de dreptul Simion, Preasfintei Fecioare, cand a adus pe Iisus prima data in Templu. «Iata Acesta este pus spre caderea si ridicarea multora in Israil si spre semnul caruia se va grai impotriva. Iar prin sufletul tau va trece sabie – ca sa se dea pe fata gandul a multor inimi.» (Luca 2,34-35)”

Parintele Arsenie Boca – „ Cuvinte Vii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 168 – Extras din „ROSTUL INCERCARILOR”

sursa :https://www.fundatiaarsenieboca.ro/

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s