La Multi si Binecuvantati Ani, Romania, Tara mea draga!

RUGACIUNE pentru ROMANIA

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm:

Îndură-te, Doamne, de ţara noastră şi neamul nostru şi ajută să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţea şi frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor.

Slobozeşte, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului.

Învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi.

Stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii.

Încălzeşte-le, Doamne, inimile, tămăduieşte-le rănile şi îmbrăţişează-i în neţărmurita Ta dragoste. Odihneşte, Dumnezeule, sufletele celor care şi-au dat bunul cel mai de preţ pentru credinţă şi dreptate.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi Ţie îţi strigăm: Auzi-ne, Doamne, şi trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc.

Că numai a ta este puterea şi mărirea şi numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin.

In seara asta, cautand oarece inspiratie pe net, am aflat o poezie pe care nu stiu cine a scris-o, dar care da glas unor simtaminte ce le nutresc si eu de catava vreme. Dupa cateva clipe de nehotarare m-am decis in cele din urma sa o redau aici:

DOAMNE!

“Mai am un lucru de facut.
Poate din toate cel mai greu.
Si sa termin ce au inceput
Altii ,fara sa vreu si eu.
Sa trag cortina peste cer,
Sa spun la stele “Bun ramas”
Si de se poate sa mai sper
C-o sa ajung din nou acas.
Sa-mi vad stramosii infrunzind
In codri de stejari si brazi
Si pe maicuta impletind
Timpul de ieri cu cel de azi.
Sa ma intorc la ce-am lasat,
La neamul meu ,neam de taran
Si sa ma-nchin inca o dat
La crucea de pe Caraiman.
Iar cand moartea ma va chema
La ultimul obstesc suspin,
As vrea Doamne,de s-ar putea ,

SA NU MOR PE PAMANT STRAIN.”

postare – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Acatiste si rugaciuni, Poezii crestin ortodoxe și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la La Multi si Binecuvantati Ani, Romania, Tara mea draga!

 1. ioansperling zice:

  Hristos a inviat!
  Sa ne ajute Dumnezeu sa murim in picioare, spovediti si impartasiti! In ce pamant ne-or ingropa e mai putin important sora Cristina!

  Apreciază

 2. La mulți ani, româncă vrednică și iubitoare! La mulți ani, România! 🙂

  Apreciază

 3. Aila zice:

  Felicitări pentru articol. La multi ani! Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Multumesc frumos! La multi ani romanilor din toata lumea!

  Apreciază

 5. Ioan M. zice:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s