BOLUL CU OREZ ( Pildă chinezească )

La inceput de an nou doresc sa va urez tuturor care se nimeresc pe aceste pagini, tot binele si toate cele de folos fiecaruia! In anul 2020 sa va bucurati de sanatate, sa aveti impliniri frumoase asa dupa cum va doriti iar bunul Dumnezeu sa va fie punct de sprijin la fiecare actiune caci cu El alaturi, sigur nu puteti da gres!

M-am gandit sa postez aceasta istorioara cu talc desi nu este din folclorul romanesc si nici din tezaurul pildelor crestin ortodoxe. Poate chiar din acest motiv. Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos ne cheama si ne indeamna la buna voire intre noi, intre toti oamenii de pe pamant. Mantuitorul nu s-a intrupat pe acest pamant doar pentru unii dintre noi, ci pentru toti. El nu obliga pe nimeni sa faca ceea ce ne-a invatat dar ii cheama pe toti sa incerce sa-si schimbe felul nepotrivit de a fi si sa isi invinga slabiciunile omenesti care sunt piedici in calea binelui, a intelegerii si a iubirii. Sa cautam sa ne infrumusetam sufletul, inima si mintea cu sentimente si ganduri frumoase pline de lumina spre a ajunge sa ne respectam si sa ne apreciem unii pe altii.

Aceasta sa ne fie intentia acum la inceput de an nou, intentie pe care s-o transpunem in fapta. Putem incepe prin a dori sa capatam mai multa rabdare si a ne-o exersa, sau sa luam hotararea de a fi mai buni si a darui mai mult…Putem si avem libertatea sa incepem lucrul bun acolo unde ni se pare ca avem mai multa trebuinta…sa ne ajute Domnul!

BOLUL CU OREZ ( Pildă chinezească )

Într-o zi de vara, Huang merse la cimitirul satului, cu un buchet de bujori la mormantul sotiei sale. In timp ce aranja el acolo florile intr-un vas cu apa, ceva ii atrase atentia: un alt barbat aseza pe mormantul vecin un bol cu orez.
Huang s-a apropiat mirat si putin sarcastic l-a intrebat:
– Nu te supara omule, doar nu crezi ca defunctul tau chiar o sa manance orezul?
– Ba da, a raspuns foarte calm cel intrebat, atunci cand al tau o sa miroase florile!


Morala: a respecta opiniile altora este una din cele mai mari virtuti pe care le poate avea o fiinta umana. Oamenii sunt diferiti, actioneaza diferit, gandesc diferit.
Nu judecati… dar incercati sa intelegeti si daca nu puteti, atunci uitati…

Amintiti-va cele 5 reguli pentru a fi fericit:
Elibereaza inima de amaraciune.
Elibereaza mintea de griji.
Traieste simplu.
Daruieste mai mult.
Asteapta-te sa primesti mai putin.
Si nu uita, ca imbatranirea este obligatorie, pe cand grandoarea este o optiune!

La sfarsit imi face mare placere sa vin cu o urare specifica, traditionala la noi la romani, un fel de „plugusor” in versuri, care este una dintre cele mai cunoscute uraturi de Anul Nou in tradiția romanească. Rolul lui este acela de a aduce in case bucurie, voie buna și speranță la inceput de an nou, care sa dureze in lunile ce vor urma.

AN NOU FERICIT!


Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Pilde și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s