Doi frati – Doua povesti de Iubire

  Doi frati voiau sa se mantuiasca. Merg la un avva sa-i ceara sfat. Batranul ii inchide pe fiecare in cate o chilie cu geamul zavorat timp de 40 de zile. Acolo urma sa isi vada fiecare  pacatele si sa-si revizuiasca viata. Mancare si apa primeau doar seara. Oricind puteau cere sa iasa. Dar era o incercare de ascultare.
    Dupa acea perioada de asceza, cei doi frati au iesit la lumina. Unul era straveziu, cu ochii plansi adanciti in orbite. Celalalt era vesel, senin si la fel de voinic ca si inainte. Insa amandoi aveau privirile luminoase. Batrinul avva nu stia ce sa creada. Seara s-a rugat fierbinte sa afle care din cei doi a aflat calea mantuirii si a placut Domnului. In somn, ingerul Domnului l-a instiintat ca amandoi in egala masura.
    A doua zi, avva i-a chemat si i-a rugat sa ii spuna cum au petrecut in chilie. Primul a spus ca a vazut inaintea lui iadul si toate pacatele pe care si le-a plans cu lacrimi amare. L-a vazut cu ochii mintii pe Hristos Dreptul Judecator si s-a intristat de toate cele stricate din el insusi. Celalalt frate a vazut bunatatea si milostivirea lui Dumnezeu, a vazut gradina raiului si nu a incetat sa-I dea slava lui Dumnezeu pentru toate binecuvintarile Sale. L-a vazut cu ochii mintii pe Dumnezeu Iubire si asta i-a umplut inima de bucurie.
    Doua povesti de iubire cu acelasi Dumnezeu. Si amandoi au ramas in inima Lui.

„Eu nu ma pot gandi la iad. Ma gindesc la bunatatea lui Dumnezeu care imi ingaduie sa Ii pictez Chipul. La Dumnezeu Iubire care mi-a dat atatea culori ca sa-i impodobesc vestmintele”.

„Dulcea sarutare” – Icoana pe lemn pictata de Mihaela Andrei pictor iconar

O pilda minunata care invita la reflectare duhovniceasca, aflata pe site-ul unui pictor iconar, atasez link-ul.

https://pictordeicoane.blogspot.com/2017/06/maica-domnului-cu-pruncul-detaliu.html

postare- Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Icoane și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s