Reteta duhovniceasca

Reteta duhovniceasca.

Se ai cat poti cuprinde din radacina ascultarii, muguri si frunze multe din ramura rabdarii, petale imaculate din floarea curatiei, coaja bine maruntita din tulpina privegherii si fructe bine parguite din pomul smereniei. Se adauga, dupa posibilitati si nevoi, multa dreapta socoteala, profunda cugetare, rugaciune cat incape, cateva picaturi de lacrimi si daca este cazul, doua-trei suspine adanci. Acoperim bine vasul cu capacul milostivirii, aprindem focul dragostei de Dumnezeu si se fierbe continutul la flacara iubirii de aproapele. Se consuma fierbinte in cupa pocaintei ornata cu o felie de umilinta…

Hraniti-va sufletul dupa pofta inimii si sa va fie de folos!

Doamne , ajuta inimii mele sa Te doreasca , dorindu-Te sa Te caute , cautandu-Te sa Te gaseasca , gasindu-Te sa te iubeasca , iubindu-te sa inceteze a mai pacatui „ (Fericitul Augustin)

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Cuvinte intelepte, povete ortodoxe, Rugaciuni crestin ortodoxe, rugaciuni foarte scurte și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Reteta duhovniceasca

  1. Aila zice:

    Nu poti spune frumos fiindca ar fi un cuvant prea simplu. Sunt cuvinte divine.Superba postare. Cu mare drag va doresc o seara binecuvantata! Voi partaja articolul si pe blogul mei.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Reteta duhovniceasca — Dumnezeu este Iubire – Aila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s