Intalnirea

Drumul pe care-l parcurg zilnic de acasă spre serviciu este jalonat de câteva biserici. Pentru că nu merg la lucru folosind mașina personală, ci transportul în comun, am ocazia să fiu printre oameni, îi pot studia, vrând- nevrând. 

Și îi observ pe unii vorbăreți și mereu glumind, pe alții cu ochii veșnic în telefonul mobil, pe ceilalți adânciți în gândurile lor. Când autobuzul cu care călătoresc trece pe lângă vreo biserică unii se opresc din preocupările lor și-și fac cruce. Alții stau nepăsători. M-am gândit: ce îi diferențiază interior pe acești oameni, dincolo de gestul vizibil de evlavie care-i deosebește? Și am găsit răspunsul. Pentru cei care se închină, Dumnezeu înseamnă ceva, mai exact, Cineva cu Care s-au întâlnit în viața lor. Ceilalți au ratat deocamdată întâlnirea.

În pilda care urmează este vorba tocmai despre acest fapt, despre întâlnirea cu Dumnezeu, cea care ne structurează viața și ne schimbă sufletul.

Intalnirea aceasta care a avut loc intr-un chip minunat si de nepatruns mintii omenesti, asa cum sunt toate caile Domnului, s-a patrecut in viata unui actor relativ celebru in anii tineretii sale, olandez de origine, Jozef van den Berg.

Autor : Augustin Paunoiu

postare – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Pilde și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Intalnirea

  1. Magda Magdi zice:

    Cred ca fiecare persoana îl întâlneste la un moment dat pe Dumnezeu în viața sa doar ca unii Îl recunosc, alții nu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s