Trei pași pentru a transforma propriile case în biserici

In vremurile grele pe care le parcurgem, la care recunosc, nu m-am gandit vreodata ca vor veni, pentru ca noi oamenii nu dam atentie lucrurilor esentiale din viata decat cand greul si necazul vin asupra-ne, se impune o schimbare in deprinderile, intentiile, dorintele noastre de fiecare zi. Trist, adevarat si deosebit de stresant. Am vazut cu mare nedumerire cum destul de multi dintre noi, de toate varstele, conditiile sociale si din toate neamurile nu vor sa tina cont de deciziile luate la nivel de stat si de guvern pentru a lupta mai eficient impotriva bolii dusmanoase care a napadit lumea. Nu vor, nu inteleg, sau se prefac ca nu inteleg ? Oricum am lua-o, atitudinea lor si iresponsabilitatea cu care actioneaza in pofida avertizarilor din partea specialistilor care se lupta din greu si in conditii riscante cu acest nou virus, sunt criminale. Nu cred sa gresesc exagerand. Situatia in prezent la nivel de intreaga lume dicteaza o seriozitate cu care foarte multi dintre oameni nu au fost prieteni pana acum. A sosit acel moment in care sa constientizam cu totii ca viata asa cum am dus-o pana acum s-a oprit in loc, cel putin pe moment. Si sa dorim sa aflam spre folosire toate resursele noastre sufletesti si mintale care sa ne indemne si sa ne ajute la trecerea prin marea incercare cu cat mai putine pierderi de vieti pentru tara noastra si pentru lume.

Am ascultat o cuvantare inspirata tinuta cu mult calm de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan. Este emotionanta caci se adreseaza inimilor noastre infricosate in fata necunoscutului amintindu-ne ca nu suntem singuri , un lucru pe care l-au uitat multi. Indemnul este sa ridicam macar acum ochii la Dumnezeu cu totii, sa-I vorbim si sa aflam de la El liniste si pace prin rugaciune. Multa rugaciune pentru intarirea credintei noastre slabe.

„Să ne folosim de această clipă nedorită, dar venită asupra noastră, ca să facem puțin curat în casele noastre, precum se cuvine să facem curat în inimile noastre” – Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Dumnezeu sa ne ajute la toti!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în predici, viata crestina, Viata duhovniceasca, Video și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Trei pași pentru a transforma propriile case în biserici

  1. Ioan M. zice:

    A republicat asta pe Cronopedia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s