DUMINICA SFINTEI CRUCI – A treia Duminica din Postul Mare

DUMINICA SFINTEI CRUCI – A treia Duminica din Postul Mare

„Când seara mergem la culcare

Cu crucea sfântă ne-nsemnăm.

Și tot cu ea începem ziua,

Când dimineața ne sculăm”.

În Mănăstirea Xiropotamu se păstrează Sfinte Moaşte ale Sfinţilor: Procopie, Avxentie, Ignatie Teoforul, Grigorie, Mercurie, Andrei Criteanul, Ioasaf Împăratul Indiei, Solomoni, Haralambie, Parascheva, Pantelemon, Fotini Samarineanca, Atanasie al Alexandriei, Apostolul Vartolomeu, Nil Izvorâtorul de Mir, Hristina, Ioan cel Milostiv, Ioan Gură de Aur şi Vasilie cel Mare, precum şi ale Sfinţilor 40 de Mucenici.

Cel mai de preţ odor al Mănăstirii Xiropotamu este o bucată din Lemnul Sfintei Cruci, care, potrivit tradiţiei, a fost dăruită mănăstirii de către împăratul Roman I Lecapenul. Este cea mai mare bucată din Lemnul Sfintei Cruci – o parte verticală de 31 cm, partea orizontală de 16 cm şi grosimea de 2,5 cm –, pe care se observă urmele unui piron cu care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Gaura pironului este înconjurată cu rubine.

postare – Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Sfanta Cruce, Sfantul Munte - Muntele Athos și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s