Intre frica si nerabdare

Toate la timpul cuvenit

Incep printr-o formulare negativa cu toate ca de regula deschiderea unui discurs/articol…este indicat sa inceapa pe o nota pozitiva. Parerea mea sa fie?

Nu cred, parerea mea (mentionam), ca avem dreptate sa gandim ca in viata noastra avem experiente bune si opusul lor, experiente rele. Fiecare traire si simtire prin care trecem ne ajuta intr-un fel sau altul la modelarea personalitatii noastre si la maturizarea gandirii, ne va conduce cumva la imbogatirea vietii si la largirea liniei care uneste pamantul cu cerul. Vom realiza acest lucru poate ca nu imediat in viata, dar sigur dupa un anume timp. Avem un defect extrem de nociv, acela de a vrea un lucru atunci cand dorim noi, cu orice pret…dar, „toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui” (Ecl. 3:1).

Da, am inteles ca fiecare dintre noi avem zile bune , mai putin bune, reusite sau mai putin reusite. Succesul incurajeaza dar mareste vanitatea lucru ce nu e tocmai pe placul Domnului. . Esecul intr-o actiune descurajeaza insa poate stimula perseverenta. Ceea ce da, ii place lui Doamne.

Adesea sau chiar in marea majoritate a timpului perceperea lucrurilor care ni se intampla sunt cernute sau filtrate prin starile sufletesti pe care le avem in acele momente. Regretele, dezamagirile, nereusitele sunt greu de suportat insa fii convins ca Dumnezeu stie, te vede. El asteapta sa-i ceri ajutorul, (nechemat El nu intra – sa nu uitam caci este esential) asadar noi nadajduim ca ne va sustine si ne va da putere sa ducem la bun sfarsit sau sa reparam ceea ce avem impresia ca am ruinat.. Cu El alaturi (vorbind cu El prin rugaciune), precum Petru care cuprins de frica valurilor pe marea involburata, L-a rugat pe Domnul sa-i intinda mana Lui scapand astfel de la innec.

Gandeste bine, iti vei aminti cu siguranta astfel de experiente. Cand credeai ca nu mai ai resurse si nimic nu mai este posibil sa se indrepte, ceva aparea efectiv ca din cer senin si toate erau bune si frumoase desi nu aveai nici cea mai mica idee cum.

„Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu” (Ecl. 3:11).

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole, articole proprii, comunicarea cu Dumnezeu, Eclesiastul și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Intre frica si nerabdare

  1. În sfârșit, și o „gură de oxigen”. ♥️

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cu drag intru, mulțumesc frumos!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s