An de an, pe 21 mai, Sfintii Imparati Constantin si Elena stralucesc precum stelele pe Cer

Cel ce chipul Crucii stralucind pe cer mai mult decit soarele l-ai vazut si biruinta semnului Domnului bine ti-a descoperit, cu care intr-armindu-te pe toti vrajmasii i-ai biruit, acum si noua celor ce ne plecam genunchii inaintea icoanei tale, Sfinte Imparate Constantin, da-ne noua, impreuna cu buna ta maica, Imparateasa Elena, ajutor, celor ce cintam voua: Bucurati-va, parintii crestinilor! „(Icosul 1din Acatistul Sfintilor Constantin si Elena)

Prin Constantin cel Mare, Imparatul Imperiului Roman de Rasarit, crestinismul este ridicat la rangul religiei de Stat. Cu al sau ajutor, Biserica isi incepe veacul de aur. Cu faptele lui deosebite prin care a sprijinit pe crestinii prigoniti si martirizati ai vremii sale, Biserica i-a trecut atat pe Constantin cat si pe maica sa – cei dintai imparati crestini in randul sfintilor „intocmai cu apostolii si le canta :

„Luminatori care ati luminat lumea cu dreapta credinta, voi cu adevarat v-ati aratat, de Dumnezeu incununatilor Imparati Constantin si Elena; primiti acum si rugaciunile noastre si le duceti Imparatului Hristos, pe care Il slavim ca pe Unul ce v-a incununat pe voi, cintindu-I cu voi si cu toate ostile ceresti: Aliluia!” (Condacul al 13-lea din Acatistul Sfintilor Constantin si Elena).

Marea si Sfanta Sarbatoare din 21 mai este cu totul deosebita si pentru mine cu toate ca nu port numele nici unuia dintre sfintii imparati.

Pentru mine Domnul a sortit un lucru special (proniator) in viata mea in aceasta zi.

In ziua de 21 mai 1986 am sosit in Statele Unite, aterizand pe aeroportul JFK. si…de 34 de ani traiesc aici.
Nu la dorinta mea – Dumnezeu stie acest lucru – Ci dupa Voia Sa.
Multumesc Domnului pentru toate!

Sursa (partial) – crestinortodox.ro

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Acatiste si rugaciuni, Sfintii Imparati Constantin si Elena și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la An de an, pe 21 mai, Sfintii Imparati Constantin si Elena stralucesc precum stelele pe Cer

  1. Mihai zice:

    Titlul este magnific!! Abia astept sa citesc articolul.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s