Tarziu de tot Te-am iubit

„Târziu de tot Te-am iubit, o, Tu, Frumuseţe atât de veche, şi totuşi atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit. Şi iată că Tu Te aflai înlăuntrul meu, iar eu în afară, şi eu acolo, în afară, Te căutam şi dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumuseţe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine; mă ţineau departe de Tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru Tine, nici n-ar fi existat. M-ai chemat şi m-ai strigat şi ai pus capăt surzeniei mele. Ai fulgerat şi ai strălucit, şi ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă şi eu am inspirat, şi acum Te urmez cu înfocare; am gustat din Tine şi acum sunt înfometat şi însetat după Tine; m-ai atins doar şi m-am şi aprins de dor după pacea Ta.”

Cuvânt pentru suflet. Fericitul Augustin. Repere din viața unui mare păstor de suflete (11 03 2016)


Fericitul Augustin (catolici, lat. Sanctus Augustinus) – convertit la credinta crestina printr-o revelare a Dumnezeirii, o inspiratie de natura divina, intomai precum Sfantului Pavel in drumul spre Damasc (insa cele doua cazuri sunt diametral opuse prin calea aleasa de divinitate in privinta modalitatii revelarii Sale).

Sigur Domnul l-a iubit mult pe tanarul Aurelius Augustinus intrucat nu Si-a intors fata de la tanarul filosof dandu-i timp sa se caiasca si in acest fel sa se impotriveasca pacatului. A ajuns ca sa-l iubeasca pe Dumnezeu „cu toata inima lui, cu tot sufletul sau, cu tot cugetul sau si din toata puterea lui.” A fost o lupta dramatica apriga si lunga cu vicleanul. Dumnezeu Iubire l-a ajutat dupa ce il pusese la o foarte grea incercare, insa. Aici vrea bunul Dumnezeu sa aduca pe toti oamenii. Prin parere de rau sincera si repetata, prin reala framantare sufleteasca in cautarea Lui Dumnezeu si a credintei crestine, Fericitul Augustin a gasit ceea ce a tinut atat de mult sa afle si a parasit definitiv pacatul curatindu-si constiinta si sufletul

Izbaveste pe cei ce inca nu Te cheama, ca sa Te poata chema, si Tu sa-i izbavesti.” –

Am citat aici o scurta rugaciune a sfantului preluata din Confesiunile sale „care sunt, de fapt, o extraordinară autobiografie spirituală ce pune accentul pe taina lui Dumnezeu ascunsă în noi. Pilda vieții sale exprimă tainic prezența și lucrarea lui Dumnezeu din viața fiecărui om. „Aveţi grijă ca în tot ceea ce serveşte trebuinţelor celor trecătoare să biruie iubirea ce rămâne”, îndemna Fericitul Augustin.

O minunata rugaciune care arata mersul lucrurilor, pasii daca vreti, pe Calea intalnirii noastre cu Creatorul , de fapt a celor care doresc si VOR sa-l caute pe Dumnezeu. Fericitul Augustin o rostea si ea era in inima lui mereu.

Doamne ,ajuta inimii mele sa Te doreasca,
Dorindu-Te sa Te caute,
Cautandu-Te sa Te gaseasca,
Gasindu-Te sa Te iubeasca ,
Iubindu-Te sa incetezi a mai pacatui.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Trairi personale - marturii, Uncategorized, viata crestina, Video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tarziu de tot Te-am iubit

  1. Magda Magdi zice:

    Doamne ajuta! Frumoasa rugaciune.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s