L-am gasit pe Dumnezeu in drumul meu

Ma plimbam cu familia intr-o zona superba din apropierea cartierului nostru – noi locuim intr-o suburbie, nu in marea aglomeratie a Philadelphiei. Natura este pura si ozonata din belsug , armonioasa si viu colorata, mai nimeni nu trecea pe drumul nostru care este efectiv intr-o padure. Pericolul intalnirii cu COVID -ul care ne incearca rabdarea si rezistenta de luni de zile, este practic nula. Intr-un asemenea loc retras nu aveau de ce sau cum sa apara „binefacatorii si aparatorii” „primejdiei” care planeaza din partea „suprematiei albe”!

Ce se petrece in zilele acestea in multe orase mari din SUA nu a fost de fapt cauzat de episodul tragic din Minneapolis. Au ajuns sa se confrunte fara nici o ratiune sociala sau politica in momentul de fata, grupari de dreapta si de stanga, albi si negri. Este un haos si o debandada anume starnite de cei care au interese. Am gasit o America prospera cand am sosit in urma cu 34 de ani (Ronald Reagan era presdinte), o lume cu adevarat civilizata, in plina putere economica si am vazut cu ochii mei cum incet, dar sigur, s-au deteriorat in anii care au urmat toate aspectele in toate domeniile vietii.

Este intelept sa pun punct aici comentariilor, conform rugamintii lui David in psalmul 140 : „Pune Doamne, strajă gurii mele şi uşă de îngrădire, împrejurul buzelor mele„.

Apropiindu-ma de o vitrina atractiv decorata a unuia din buticurile care imita cabanele din barne, privirea mi-a fost atrasa de cateva cuvinte scrise in rosu si albastru cu marker sau crayon sau vopsea , nu am idee cu ce exact; dar nu are importanta.

Nu cunosteam versetele psalmului 91 pe dinafara si nici nu il citisem de prea curand.

1.Bine este a lăuda pe Domnul şi a cânta numele Tău, Preaînalte,
2.A vesti dimineaţa mila Ta şi adevărul Tău în toată noaptea,
3.În psaltire cu zece strune, cu cântece din alăută.
4.Că m-ai veselit, Doamne, întru făpturile Tale şi întru lucrurile mâinilor Tale mă voi bucura.
5.Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, adânci cu totul sunt gândurile Tale!
6.Bărbatul nepriceput nu va cunoaşte şi cel neînţelegător nu va înţelege acestea,
7.Când răsar păcătoşii ca iarba şi se ivesc toţi cei ce fac fărădelegea,
8.Ca să piară în veacul veacului. Iar Tu, Preaînalt eşti în veac, Doamne.
9.Că iată vrăjmaşii Tăi, Doamne, vor pieri şi se vor risipi toţi cei ce lucrează fărădelegea.
10.şi se va înălţa puterea mea ca a inorogului şi bătrâneţile mele unse din belşug.
11.Şi a privit ochiul meu către vrăjmaşii mei şi pe cei vicleni, ce se ridică împotriva mea, îi va auzi urechea mea.
12.Dreptul ca finicul va înflori şi ca cedrul cel din Liban se va înmulţi.
13.Răsădiţi fiind în casa Domnului, în curţile Dumnezeului nostru vor înflori.
14.Încă întru bătrâneţe unse se vor înmulţi şi bine vieţuind vor fi, ca să vestească:
15.Drept este Domnul Dumnezeul nostru şi nu este nedreptate întru Dânsul.


Daca nu ma opream? Nu citeam…Trecusem pe langa acea cladire cocheta in plimbarile noastre de peste 10 ori, nu exagerez. Am inteles atunci ca Dumnezeu vrea sa stim, sa ne aduca aminte ca El este cu noi zi si noapte, nu va lasa nedreptatea si primejdiile sa dureze cat nu putem duce. Inima imi spunea ca am avut parte de o traire cu totul speciala….ajungand acasa si punand toate datele impreuna ca piesele unui mozaic, am realizat ca adevarul prezentei Lui mi s-a revelat in acele cateva clipe prin mica minune traita ieri.

Citesc si acum cuvintele de slava si inima mea se inalta odata cu ele elogiindu-L pe Domnul. Mi-l imaginez pe tanarul rege David atingand gratios cu degetele strunele unei harfe de lemn pretios acompaniindu-si versurile de inspiratie divina in sunete diafane la instrumentul plin de armonie din vremurile biblice. M-am bucurat de cateva momente de mult calm si liniste launtrica.

Pe harfa divina

Cu sunet de argint

Cad stropi de lumina

Un cantec fierbinte

Inalta iubire

Pe strune cu har

Pe harfa divina

Cu sunet de argint

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în articole proprii, Poezii crestin ortodoxe, Psalmii lui David și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s