Devenirea

„Domnul vrea ca tu să creşti duhovniceşte şi să ajungi la vârsta pârguită, ca un spic de grâu să înfloreşti şi să răspândeşti bună mireasmă înaintea lui Dumnezeu, prin toată virtutea cea duhovnicească,
Sfântul Ioan de Kronstadt,”

Devenirea

Poate că mai este necesar să afirmăm că „orice viaţă este un miracol”. Este şi un act solemn. Dacă viaţa noastră, a fiecăruia dintre noi este un miracol – şi aşa este – atunci noi trebuie să fim la înălţimea acestui dar, adică să ne transformăm viaţa în operă – indiferent în ce domeniu – să împodobim viaţa cu un act de creaţie, să participăm efectiv la mersul dinamic al civilizaţiei.


Antoine de Saint – Exupery foloseşte o expresie potrivită: „Cu viaţa se întâmplă ceea ce se întâmplă cu opaiţul: l-ai făcut, l-ai dichisit, dar de luminat nu luminează dacă nu-l aprinzi”.
Scânteia care aprinde viaţa noastră spre lucrare este conştiinţa care ne face să ne depăşim pe noi înşine. Aceasta presupune un sacrificiu. Sacrificiu nu înseamnă nici amputare, nici pocăinţă. Este în mod esenţial un act. Este dăruire de sine făcută Fiinţei din care pretindem că ne tragem. Ca să fie aşa, trebuie să ardem în focul devenirii şi să nu putrezim ca orice lucru fără viaţă şi menire.
Ne-am aflat menirea?

Atunci putem înţelege devenirea.
A trăi înseamnă a te naşte neîncetat!


Calinic Argeșeanul

postare Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Iubirea Lui Dumnezeu si de Dumnezeu, Lucrari ortodoxe si cuvinte de folos și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s