Migdalul inflorit

„Doamne, Tu mi-ai dat această zi. Ajută-mă să o petrec fără de păcat, apără-mă de tot răul și necazul”

Comunicarea cu al nostru Creator, zi de zi, ne ajuta la imbogatirea, cresterea noastra duhovniceasca de aceea ca sufletul nostru sa infloreasca este esential sa vorbim cu Dumnezeu si despre El.
Rugaciunile si lecturile din Sfanta Scriptura sa nu lipseasca.

Rugăciunea nu trebuie însă privită ca pe o obligație, pentru că astfel ea nu se va lipi niciodată de sufletul nostru. Trebuie să ne gândim la rugăciune ca la o convorbire vitală cu Dumnezeu, conștientizând cât de multă nevoie avem de fapt de rugăciune.

„Doamne, dăruieşte robilor Tăi Duhul Tău cel Sfânt, ca El să le încălzească inimile cu dragostea Ta, şi să-i povăţuiască întru tot adevărul şi binele”. (Sf Siluan Athonitul)

Va doresc la fel ca si mie, zile bune in aceasta saptamana , care sa va daruiasca multumire si reusita in ceea ce aveti planuit. Fiecare lucru la timpul lui, si, mai ales, voia Domnului , sa nu o neglijam. Doamne ajuta!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Despre Rugaciune, Despre viata duhovniceasca, GRAFIC DESIGN - Lucrari personale și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Migdalul inflorit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s