IN MEMORIAM PARINTELE IUSTIN PARVU


Sunt, astazi, 16 iunie, 7 ani de la plecarea sufletului parintelui Iustin la Domnul. Odihna si pomenire vesnica!

Un chip bland si luminat de credinta sa nestramutata in Dumnezeu si de iubirea lui de neam si tara. Fiind el insusi unul din marturisitorii Lui Hristos in inchisorile comuniste vreme de 17 ani, a nutrit o mare admiratie, respect si evlavie pentru acei oameni cu constiinta curata care L-au marturisit pe Hristos Domnul in inchisoare murind fara a face nici un compromis ucigator de suflet.

Cuvant testamentar al parintelui Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda
31 mai 2013


Un preot si un duhovnic desavarsit cautat si ascultat de sute de mii de credinciosi .
Nu l-am cunoscut in persoana, insa in viata mea dansul si activitatile sale pe taram duhovnicesc au avut un rol providential, nu intru in amanunte. Specific doar ca exemplul dat de acest Om minunat a marcat o turnura semnificativa a directiei mele in viata de la un anume punct.

Doresc sa precizez, sa reamintesc faptul ca parintele Iustin a ctitorit doua manastiri : Manastirea Petru Voda in comuna cu acelasi nume unde vietuiesc monahi, cealalta cu numele de Manastirea Paltin – Petru Voda, unde traieste o obste de maicute, pe care am avut bucuria sa le vizitez in cateva randuri. Ambele sunt dedicate in cinstea si amintirea jertfei supreme a martirilor inchisorilor comuniste. A fost un vis al dansului de multa vreme , dorea sa ridice pe locul de baștină, partea sa din moșternirea de la părinți, un lacas sfant inchinat Domnului.

Cand ma gandesc sau fac referire la credinta noastra crestin ortodoxa si la Hristos Domnul, imi apar in minte spusele marelui duhovnic:

„Credinţa este, până la urmă, puterea de a iubi.”

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Parintele Iustin Parvu și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s