ROADA DUHULUI SFANT

„E multă frumusețe în lume, dar oamenii orbi nu o văd. Înclinarea spre a face răul e atât de puternică încât, pentru a o învinge, a fost nevoie de marea dragoste şi jertfă a Dumnezeului întrupat.” (Ernest Bernea)

Ma gandesc ce frumoasa ar fi viata in aceasta lume frumoasa daca tot omul ar constientiza ca are un suflet cu care a venit aici si a fost trimis anume spre a-l folosi cu cea mai mare delicatete , cu grija si cu consideratie pentru ca de aceste suflet depinde fericirea in lumea in care am sosit. Si mai avem o datorie care este aceea de a imbogati aceasta particica divina desprinsa din Creatorul insusi, s-o facem sa isi manifeste inzecit chiar fiecare dar cu care a fost investita de Tatal Ceresc.

„Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, 23. Blândeţea, înfrânarea, curăţia;” (Epistola catre Galateni 5:22,23)

Oamenii nu mai vad acest aspect sublim, lupta cu noi insine, cu raul din noi, a devenit cea mai grea lupta, un adevarat razboi. Imi amintesc de cuvintele unui parinte monah (de la Manastirea Petru Voda – parintele Atanasie Stefanescu):

„Cea mai grea prabusire vine prin tine insusti” . Adevarat este…

În atributele pe care le are Dumnezeu, de iubire, iertare, lumină, bucurie, dreptate, armonie, Dumnezeu este şi Cuvânt. Primul punct de contact în cunoaştere este Cuvântul.

Prin Cuvânt ne cunoaştem noi,

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Puterea cuvantului, Razboiul nevazut (duhovnicesc), Roada Duhului Sfant, Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s