Cum vorbim cu Tatal din Ceruri


Am mai amintit ca rugaciunea este forma cea mai sfanta si mai inalta la nivel sufletesc de comunicare a omului penru ca el vorbeste direct cu Tatal Ceresc. De cate ori vorbim, cat de mult sau cat de putin, care e continutul dialogului? Fiecare dintre isi cunoaste programul rezervat…De-a lugul anilor de cand am inceput sa ma apropiu mai mult si sincer de Domnul, am inteles un lucru pe care il practic zi de zi : nu rostesc numai rugaciunile pravilei clasice de seara si de dimineata, uneori spun cateva doar insa cu simtirea reala. Cu Dumnezeu vorbesc de mult timp mereu, de cate ori ceva nu merge bine sauam nevoie sa ma indrume in ceea ce fac, sa nu gresesc.

Din nefericire, spun acest lucru multi parinti duhovnici, noi ne limităm la rugăciunea de cerere. Nu-L proslăvim, nu-I mulţumim, dar, ca nişte cerşetori, Îi cerem mereu.

Ordinea în care ar trebui să se succeadă rugăciunile ne este dată, printre alţii, de către Sfântul Ioan Scărarul:

„Înainte de toate să punem pe hârtia rugăciunii noastre o mulţumire sinceră.

În al doilea rând mărturisirea şi zdrobirea sufletului: întru multă simţire.

Apoi să facem cunoscut Împăratului toată cererea noastră. Chipul mai înainte arătat al rugăciunii noastre e cel mai bun, precum s-a spus unui frate oarecare de către Îngerul Domnului”.

Cu Dumnezeu sa vorbim ca si cu Parintele nostru , un parinte atotmilostiv, atotiertator si plin de iubire , doritor sa ne salveze sufletele din intuneric. Dorinta noastra arzatoare este ca sa fim iertati.

O zi binecuvantata cu lumina si iubire!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Colectia personala de design grafic, colectie de grafice personale, Puterea rugaciunii, Rugaciuni crestin ortodoxe și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s