
Am mai amintit ca rugaciunea este forma cea mai sfanta si mai inalta la nivel sufletesc de comunicare a omului penru ca el vorbeste direct cu Tatal Ceresc. De cate ori vorbim, cat de mult sau cat de putin, care e continutul dialogului? Fiecare dintre isi cunoaste programul rezervat…De-a lugul anilor de cand am inceput sa ma apropiu mai mult si sincer de Domnul, am inteles un lucru pe care il practic zi de zi : nu rostesc numai rugaciunile pravilei clasice de seara si de dimineata, uneori spun cateva doar insa cu simtirea reala. Cu Dumnezeu vorbesc de mult timp mereu, de cate ori ceva nu merge bine sauam nevoie sa ma indrume in ceea ce fac, sa nu gresesc.
Din nefericire, spun acest lucru multi parinti duhovnici, noi ne limităm la rugăciunea de cerere. Nu-L proslăvim, nu-I mulţumim, dar, ca nişte cerşetori, Îi cerem mereu.

Ordinea în care ar trebui să se succeadă rugăciunile ne este dată, printre alţii, de către Sfântul Ioan Scărarul:
„Înainte de toate să punem pe hârtia rugăciunii noastre o mulţumire sinceră.
În al doilea rând mărturisirea şi zdrobirea sufletului: întru multă simţire.
Apoi să facem cunoscut Împăratului toată cererea noastră. Chipul mai înainte arătat al rugăciunii noastre e cel mai bun, precum s-a spus unui frate oarecare de către Îngerul Domnului”.
Cu Dumnezeu sa vorbim ca si cu Parintele nostru , un parinte atotmilostiv, atotiertator si plin de iubire , doritor sa ne salveze sufletele din intuneric. Dorinta noastra arzatoare este ca sa fim iertati.
O zi binecuvantata cu lumina si iubire!
Cristina David