Un leu legătura


La piață
O doamnă o întreabă pe bunicuța care vinde usturoi:
– Cu cât vinzi usturoiul?
Bunica răspunde:- 1 leu legatura, doamnă!
– Dacă îmi dați 6 legături pentru 4 lei, îl iau, dacă nu, mă duc la altcineva…
Bunica:
– Vă dau usturoiul la orice preț doriți, doamnă. Este un început bun pentru mine, pentru că nu am vândut nimic toată ziua și am nevoie de bani pentru a supraviețui. Doamna a luat usturoiul la 4 lei și a plecat zâmbind, simțind fericirea victoriei. S-a urcat în mașina ei scumpă și s-a dus la restaurant să ia prânzul cu o prietenă. După un prânz copios, în farfurii a mai rămas multă mâncare pe care cele două nu au putut-o mânca. Proprietarul restaurantului a venit să verifice dacă totul este în regulă. Doamna l-a întrebat cât costă totul, iar el a răspuns imediat, 170 lei. Ea i-a dat 200 lei și i-a spus să păstreze restul.
Povestea asta e obișnuită pentru proprietarul unui restaurant de lux, dar nu și pentru o bunică ce vinde usturoi!!


Întrebări:
De ce trebuie să ne dovedim mereu puterea când cumpărăm de la săraci?
De ce suntem generoși cu cei care nu ne cer să facem asta?

Cu siguranta aveti raspunsurile in minte , formulate clar si precis. Tocmai acest ego exacerbat la foarte multi, poate cei mai multi dintre noi, impiedica sinceritatea relatiilor, adevarata compasiune si dorinta autentica de ajutorare sa se manifeste in mod spontan si cum ar fi normal, in lumea in care ne ducem viata. Iar efectele le vedem cu ochii nostri, le simtim pe pielea noastra, din nefericire.

sursa: internet

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Pilde și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un leu legătura

  1. ioansperling zice:

    Trist! Si adesea si eu fac cam la fel! Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute sa ne schimbam!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s